петък , януари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Как да пазарувате по-сигурно онлайн?

Как да пазарувате по-сигурно онлайн?

Пазаруването онлайн става все по-популярно по света и у нас. Според някои финансови институции, след 10 години ще извършваме над половината от покупките си онлайн. Един от най-сериозните пасиви на този тип пазаруване, според потребителите, е неговата сигурност.

Дж. Даймън: Шансовете за колапс в еврозоната пет пъти по-високи след БРЕКЗИТ

Ето какво можете да направите, за да повишите сигурността и намалите шансовете от злоупотреба с личните ви данни:

Първият съвет на експертите е да използвате кредитна, а не дебитна карта за извършване на плащанията. Кредитните карти се отличават с много по-високо ниво на защита, в сравнение с дебитните. И макар бавно и сигурно да вървят по пътя на повишаване на сигурността, все още са далеч зад кредитните карти, смятат финансови специалисти.

Достъпът до данните на дебитната ви карта, означава достъп до банковата ви сметка.

7764

Ако получите електронно писмо от търговец с някаква оферта, дори и от такъв, който познавате и от който сте пазарували, никога не го отваряйте.

Причините за това са две. На първо място той може да съдържа вирус, който да направи компютъра ви излъчващ важни сигнали към крадци на данни.

На второ, можете да бъдете пренасочен към клонинг сайт, приличащ досущ на този на оригиналния ритейлър. В този сайт вие си мислите, че купувате нещо и въвеждате данните от кредитната си карта и други важни данни, а на практика ги предоставяте на хакерите.

Ако искате да пазарувате онлайн от някоя търговска верига, бъдете сигурни, че сте въвели правилният интернет адрес на сайта и потърсите офертата, която ви е била изпратена в мейла. За по-голяма сигурност можете да прочетете мненията на други потребители.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …