четвъртък , януари 19 2017
Начална Страница / Избрани / Как се става милионер на практика? Съвети от двойка пенсионирала се на 43 години

Как се става милионер на практика? Съвети от двойка пенсионирала се на 43 години

През 2013-та година „господин и госпожа 1 500“, както по-късно стават известни Карл и Минди, решават да вземат въпроса със спестовните си цели за пенсиониране много на сериозно.

„Имах ужасен ден на работа“, коментира 42-годишния програмист Карл, по време на телевизионно шоу в което участва. „Бях на 38 години по това време. И си казах – няма начин да правя това до 62 или 65 години, когато е нормалната пенсионна възраст“.

Седем истини за забогатяването, които милионерите са осъзнали

Вдъхновени от идеята да се пенсионират по-рано, семейството заедно с двете им деца, решават да построят състояние в размер на 1 милион долара до февруари на 2017-та година.

Те достигат целта си от 1 милион долара, преждевременно – до април на тази година, като в момента целта им е повишена до 1.12 милиона долара до февруари, когато официално смятат да се пенсионират.

Звучи ви твърде хубаво, за да е истина? Добрата новина е, че всеки може да го постигне и не трябва да сте инвестиционен банкер, за да спестите милиони. Всичко е въпрос на „умно потребление, в съчетание с интелигентно спестяване и инвестиране“, пишат двамата в своя блог.

Ето как точното двойката го е постигнала:

Двойката е започнала с изчисляване на разходите си. „Жена ми и аз започнахме да пишем разходите си в една тетрадка“, коментира Карл. „Всеки път когато се върнехме от пазар, или плащахме сметка, ги отразявахме“.

милион

Въз основа на разходите си, двойката заключава, че може да живее с 24 000 долара на година. За да е по-сигурно, те си оставят резерв от 6 000 долара на година, повишавайки бюджета си до 30 000 долара.

Използвайки „правилото на 4-те процента“, те са стигнали до магическата сума, колко ще са им нужни за да се пенсионират без дългове и спестяванията им да успяват да покриват годишните им разходи. Тяхната цифра е била 800 000 долара.

Три невероятни прости начина да забогатеете

„Ние обаче решихме, че искаме да помогнем на децата с колежа и затова си поставихме за цел сумата от 1 милион долара“, коментира Карл.

Двамата стартират със спестявания от 570 000 долара, като добавят по 2 000 долара всеки месец към тази сума, за да достигнат 1 милион долара след 1 500 дни.

Карл споделя, че неговата работа е добре платена, макар и да не уточнява колко точно е заплатата му.

Продължава на следваща страница…

plus500

Провери също

трейдър

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат

Българите все още нямат финансовата култура да се обръщат за съвет към финансови консултанти. Обикновено …

6 коментара

  1. Eto oshte edin savet ako imate veche 1 milion to veche mojete da se zadarjite milioner do drugiq den ako ste go prospali 🙂 tap sait

  2. Много интересно статия но голяма глупост да станеш милионер в България по този начин е невъзможно освен ако не си депутат или министър и да те издържа населението. Като сметнем над 60% от българите едвам достигат годишната си заплата от 10000, 12000 лв. като сметнем сметките бих казал че е лукс да живееш в България, а какво да кажем всички Българи можем да живеем с 24 000 долара на година без да си водим сметки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500