четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Какво е необходимо, за да станете мултимилионер?

Какво е необходимо, за да станете мултимилионер?

Амбиция, здрава работа и финансова дисциплина, са част от нещата, които са ви нужни, за да станете мултимилионер. Това е изводът от направено проучване, сред богатите американци, или тези с нетна стойност на активите от над 3 милиона долара.

Вижте още: За да забогатеете е важно да четете между редовете

Близо един от осем мултимилионера заявява, че родителите му са били бедни или от средната класа, но са били дисциплинирани и са очаквали от децата си да спестяват и да се изучат.

„Предимството им не е било някаква рядка финансова привилегия, а чувство за дисциплинираност и оптимизъм, позволявали им да вземат максимума от всяка възможност“, според Кейт Банкс, президент на U.S. Trust, организация направила проучването сред 684 щатски мултимилионера.

Каква е формулата?

800px-money_cash_large

Средният мултимилионер е започнал да пести от ранна крепка възраст – на 14 години; започнал е да получава трудово възнаграждение от 15 годишна възраст; дарявал е за благотворителност до навършване на 23 годишна възраст и е инвестирал на фондовите пазари до 25-годишна възраст.

Вижте още: Ето защо хората винаги са бедни, според Джак Ма

Едва 10% от хората участвали в проучването са наследили своето богатство… (така, че да не завиждаме, а да се хващаме здраво за работа)

Икономическата дисциплина е била ключов фактор.

Осем от десет милионера са давали приоритет на спестяването и инвестициите за достигане на бъдещите си цели, в много по-голяма степен от това да задоволяват текущите си нужди и желания.

Друга обща черта е това, че те не са забогатявали бързо. Цели 89% са направили най-големите си постижения и увеличение на богатството си по метода проба-грешка.

Тези достигнали до благосъстоянието си с инвестиции на фондовите пазари, са направили това след дълъг период от време.

hedge

В допълнение, богатите като цяло са били скептични, че хеджфондовете са ключа към забогатяването на пазарите. И колкото по-възрастни са ставали инвеститорите, толкова скептицизмът им е нараствал.

Вижте още: Каква е скучната тайна на забогатяването

Едва 15% от мултимилионерите участвали в проучването са инвестирали в хеджфондове, а от тези които са имали подобни инвестиции, основната част са били млади инвеститори.

Малко по-висок процент – 20% от мултимилионерите са инвестирали в частни фондове и фондове за венчърен капитал. Близо 25% имат инвестиции в структурни продукти, като конвертируеми облигации. Половината са имали инвестиции в инвестиционни имоти.

asset-classes

Казано по друг начин, мултимилионерите предпочитат традиционните класове активи – акции, облигации, кеш и недвижими имоти.

Попитани за инвестиционните им перспективи, хората с голямо благосъстояние са внимателни и оптимисти. Около 52% от инвеститорите в момента са фокусирани в много по-голяма степен към защита на инвестициите си от неблагоприятно стечение на обстоятелствата. Това е най-високия подобен процент от 2012-та година насам.
Около една пета от богатите инвеститори държат основната част от ресурсите си в кеш.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …