събота , януари 20 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Ерик Шмидт: Ето какво е нужно, за да си успешен…

Ерик Шмидт: Ето какво е нужно, за да си успешен…

Ерик Шмид е изпълнителен директор на една от най-големите компании в света – Alphabet. Нещо странно обаче, вижда всеки, който влезе в кабинета му – а именно стара врата, която не си изглежда на мястото.

На практика Шмид си е запазил тази врата, върху която е работил, когато е бил нает за пръв път от Google през далечната 2001 година.

Джак Ма: Ето защо бедните ще си останат винаги бедни

Компанията се е помещавала в малък офис, а неговото бюро е била на практика тази врата, поставена на стойка.

Шмид заяви, че си е запазил тази врата, за да не забравя никога откъде е тръгнала Google и благодарение на какво е стигнала до настоящите си размери.

ерик шмидт

„Винаги мога да преценя коя компания има здрави основи, когато погледна как си харчи парите. Когато вляза в някой стартъп с прекрасен и лъщящ офис, веднага разбирам, че нещо не е наред, както и за какво се харчат пари, които не са техни“, коментира Шмидт.

„Когато се присъединих към Google, бях в офис в малък ъгъл на бюро, заедно с четири инженера. Впоследствие получих малка стая, в която тази врата ми беше бюрото… Ето защо съм я оставил винаги да ми напомня, какво е нужно, за да си успешен“, коментира още изпълнителният директор.

През 2004-та година, Шмидт и основателите на Google – Лари Пейдж и Сергей Брин, си гласуваха заплата от един долар на година, макар да са имали опции върху акции на стойност далеч повече.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …