Начална Страница / Съветите на успелите / Ерик Шмидт: Ето какво е нужно, за да си успешен…

Ерик Шмидт: Ето какво е нужно, за да си успешен…

Ерик Шмид е изпълнителен директор на една от най-големите компании в света – Alphabet. Нещо странно обаче, вижда всеки, който влезе в кабинета му – а именно стара врата, която не си изглежда на мястото.

На практика Шмид си е запазил тази врата, върху която е работил, когато е бил нает за пръв път от Google през далечната 2001 година.

Джак Ма: Ето защо бедните ще си останат винаги бедни

Компанията се е помещавала в малък офис, а неговото бюро е била на практика тази врата, поставена на стойка.

Шмид заяви, че си е запазил тази врата, за да не забравя никога откъде е тръгнала Google и благодарение на какво е стигнала до настоящите си размери.

ерик шмидт

„Винаги мога да преценя коя компания има здрави основи, когато погледна как си харчи парите. Когато вляза в някой стартъп с прекрасен и лъщящ офис, веднага разбирам, че нещо не е наред, както и за какво се харчат пари, които не са техни“, коментира Шмидт.

„Когато се присъединих към Google, бях в офис в малък ъгъл на бюро, заедно с четири инженера. Впоследствие получих малка стая, в която тази врата ми беше бюрото… Ето защо съм я оставил винаги да ми напомня, какво е нужно, за да си успешен“, коментира още изпълнителният директор.

През 2004-та година, Шмидт и основателите на Google – Лари Пейдж и Сергей Брин, си гласуваха заплата от един долар на година, макар да са имали опции върху акции на стойност далеч повече.

Провери също

обитации

Колко можете да загубите от облигации в среда на повишение на лихвите?

Да сте наясно с това колко точно риск поемате, е ключово за да предпазите портфейлите …