понеделник , април 24 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Кога има смисъл да си направите застраховка живот, ако сте необвързан?

Кога има смисъл да си направите застраховка живот, ако сте необвързан?

В основата на животозастраховането до голяма степен стои схващането, че то е основно насочено към хора със семейства и деца. Или когато има подопечни, които са зависими от вашия доход.

И все пак, както знаем всяко правило си има изключения…

А какви са изключенията тук? Или казано по друг начин в кои случаи застраховката живот има смисъл да бъде направена от хора, които нямат съпрузи и деца? Ето няколко такива случаи:

изключения

Когато дължите пари съвместно с някой друг

Ако сте сключили ипотечен кредит съвместно с някой друг, например вашите родители, при липса на съпруг/а, то ако настъпи трагично събитие с вас, сумата ще се дължи от съкредитоискателя.

Т.е. в случая има логика да сключите застраховка живот, за да подсигурите своите родители при настъпване на нещо лошо с вас, като те ще са посочени като бенефициенти по полицата.

Подпомагате финансово други

финансово планиране

Това, че нямате жена и деца, не означава, че не подпомагате някой друг финансово. Дали ще е възрастен родител или друг роднина няма значение. При настъпване на вашата смърт, кой ще продължи да се грижи за тях? Ето ви още една добра причина, за да сключите застраховка живот.

Искате да оставите подарък на някой

Може просто да искате да оставите подарък на някой, заемащ специално място във вашия живот, дори и този човек да няма нужда от финансовата ви подкрепа.

gift

Като го назовете като бенефициент по застраховката си обаче, ще оставите след себе си нещо с голяма стойност, при евентуалната си смърт.

Провери също

бил гейтс и уорън бъфет

Бъфет: В определен момент парите спират да имат смисъл за богатите

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет, направи на скоро, едно признание за парите, пред финансовото издание Yahoo! …