неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Колко щяхте да имате, ако бяхте инвестирали в първичното предлагане на Google?

Колко щяхте да имате, ако бяхте инвестирали в първичното предлагане на Google?

На 19-ти август преди 12 години се осъществи първичното публично предлагане на най-голямата интернет търсачка в света – Google.

Може би това, което би било интересно за инвеститорите е в колко биха се превърнали 10 000 долара инвестирани в акции на компанията при първичното й публично предлагане, към днешна дата?

Марк Кюбан: Не инвестирайте!

Тези, инвестирали подобни сума при първичното публично предлагане, биха си купили 117.6 акции на компанията. На база на цената на акциите към днешна дата, те биха се превърнали в близо 185 000 долара.

google-alphabet-100607410-primary.idge

Не е зле нали? Това прави доходност от 1 752% за посочения период.

Колко е това на годишна база… Цели 25.6%. Това е далеч над средната норма на възвръщаемост от близо 10% за широкия щатски индекс S&P 500 за същия период.

За тези 12 години компанията претърпя драматична промяна на бизнеса си. Към днешна дата, тя е много повече от интернет търсачка.

На практика представлява холдингова компания, която има подразделения за автономни автомобили и залага много на „интернет на нещата“ за своето бъдеще.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *