неделя , януари 22 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Колко щяхте да имате, ако бяхте инвестирали в първичното предлагане на Google?

Колко щяхте да имате, ако бяхте инвестирали в първичното предлагане на Google?

На 19-ти август преди 12 години се осъществи първичното публично предлагане на най-голямата интернет търсачка в света – Google.

Може би това, което би било интересно за инвеститорите е в колко биха се превърнали 10 000 долара инвестирани в акции на компанията при първичното й публично предлагане, към днешна дата?

Марк Кюбан: Не инвестирайте!

Тези, инвестирали подобни сума при първичното публично предлагане, биха си купили 117.6 акции на компанията. На база на цената на акциите към днешна дата, те биха се превърнали в близо 185 000 долара.

google-alphabet-100607410-primary.idge

Не е зле нали? Това прави доходност от 1 752% за посочения период.

Колко е това на годишна база… Цели 25.6%. Това е далеч над средната норма на възвръщаемост от близо 10% за широкия щатски индекс S&P 500 за същия период.

За тези 12 години компанията претърпя драматична промяна на бизнеса си. Към днешна дата, тя е много повече от интернет търсачка.

На практика представлява холдингова компания, която има подразделения за автономни автомобили и залага много на „интернет на нещата“ за своето бъдеще.

plus500

Провери също

трейдър

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат

Българите все още нямат финансовата култура да се обръщат за съвет към финансови консултанти. Обикновено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Plus500