неделя , април 30 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че инвеститорите предприемали по-консервативен подход, са се справяли по-добре от пазара.

Чад Морганлендер от Stifel’s Washington Crossing Advisors, съветва инвеститорите да купуват акции, чиито дивиденти нарастват.

Защо да инвестирате в компании изплащащи дивидент?

Една от причините за този съвет е исторически по-доброто представяне на тези активи, а друга – рекордно ниските лихви в САЩ.

дивиденти

„Когато световната икономика – и особено щатската, расте със забавени темпове, хората търсят постоянство и качество при индивидуалните компании“, коментира Морганлендер, пред финансовото издание CNBC.

Компаниите с растящи дивиденти, като цяло се отличават със солиден фундамент, смята още експертът.

„Ако една компания повишава дивидента си по-често, отколкото не го прави, то ръстът на приходите и маржина на печалбите на тази компания е стабилен“, според Морганлендер.

Специалистът добавя, че инвестирането в компании с растящ дивидент за периода между 1972 и 2014-та година би донесъл средно годишен доход за инвеститорите в размер на 11.6%. Това е над средното представяне на широкия S&P 500, както и повече от компаниите изплащащи някакъв дивидент, с доходност от 10.9%.

Провери също

робърт шилер

Р. Шилер: Дългосрочните инвеститори да внимават с щатските индекси

Един от най-уважаваните икономисти и носител на нобелова награда за икономика – Робърт Шилер, предупреди …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *