четвъртък , декември 14 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че инвеститорите предприемали по-консервативен подход, са се справяли по-добре от пазара.

Чад Морганлендер от Stifel’s Washington Crossing Advisors, съветва инвеститорите да купуват акции, чиито дивиденти нарастват.

Защо да инвестирате в компании изплащащи дивидент?

Една от причините за този съвет е исторически по-доброто представяне на тези активи, а друга – рекордно ниските лихви в САЩ.

дивиденти

„Когато световната икономика – и особено щатската, расте със забавени темпове, хората търсят постоянство и качество при индивидуалните компании“, коментира Морганлендер, пред финансовото издание CNBC.

Компаниите с растящи дивиденти, като цяло се отличават със солиден фундамент, смята още експертът.

„Ако една компания повишава дивидента си по-често, отколкото не го прави, то ръстът на приходите и маржина на печалбите на тази компания е стабилен“, според Морганлендер.

Специалистът добавя, че инвестирането в компании с растящ дивидент за периода между 1972 и 2014-та година би донесъл средно годишен доход за инвеститорите в размер на 11.6%. Това е над средното представяне на широкия S&P 500, както и повече от компаниите изплащащи някакъв дивидент, с доходност от 10.9%.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *