сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Дж. Гъндлах: Поскъпването на долара може да е към края си

Дж. Гъндлах: Поскъпването на долара може да е към края си

Когато гениалният инвеститор Джефри Гъндлах казва нещо за долара, определено трябва да слушате много внимателно. През юни на 2014-та година, Гъндлах „закова“ ралито на щатската валута, като прогнозира пробив и възход в бъдеще.

щатска валута

Това се случи…

Ето какво смята Гъндлах, че предстои пред щатската валута, така че внимавайте.

В интервю в края на миналата седмица, портфолио мениджърът на фондът DoubleLine Funds, коментира, че може би сме близо до обръщане на възходящия тренд.

Мениджър управляващ над 100 млрд. долара: Продавайте всичко!

„Напоследък бях позитивно настроен за долара“, коментира Гъндлах. „В момента обаче, изглежда, че е възможно да видим пробив в низходяща посока“.

гъндлах

Гъндлах добавя, че не вижда доказателства относно това, че повишението на лихвите от страна на Фед, ще инициира поскъпване на щатската валута.

Конвециалните теории, биха казали, че доларът би следвало да се повишава при повишение на лихвите, защото това ще означава по-висока доходност за инвеститорите в активи в щатска валута.

Поскъпването на долара стартира именно през 2014-та година с края на политиката на обратно изкупуване на активи и насочване на Фед в посока на повишение на лихвите.

В допълнение, опасенията относно икономическия ръст в Европа и Китай, в условията на силно представяне на щатската икономика, допълнително подсилиха щатската валута. Това определено може да се определи, като най-силния тренд на последното десетилетие.

Този тренд обаче, може да свършва…

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *