неделя , януари 22 2017
+500
Начална Страница / Съветите на успелите / Л. Купърман към младите: Не инвестирайте в хеджфондове

Л. Купърман към младите: Не инвестирайте в хеджфондове

Леон Дж. Купърман е изпълнителен директор на хеджфондът Omega Advisors. По време на панел на годишната конференция Skybridge Alternatives Conference в Лас Вегас, милиардерът и хеджфонд-мениджър, даде един малко странен на пръв поглед съвет към младите инвеститори.

Според Купърман, те не бива да се насочват към индустрията на хеджфондовете, а да потърсят друга, по-подходяща за тях индустрия.

„Може би някои от младите хора би трябвало да погледнат към други индустрии… защото смятам, че нашата започва да запада. Това е много иронично, защото в момента кандидатите за президент, като Хилъри Клинтан, са насочили погледа си към по-голяма регулация на този сектор, в момент, когато той и без това преживява сериозни трудности“, коментира мениджърът.

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

Купърман, който упрявлява фонда Omega в продължение на двадесет и пет години заяви, че съвсем наскоро е взел участие в семинар по отношение на неравенството на доходите.

leon-cooperman-i-sent-obama-an-angry-letter-and-then-i-got-audited-by-the-irs

„Преди да кажа, какво чух на тази конференция, ще цитирам Уорън Бъфет който казва – „прогнозата за бъдещето ще ви каже повече за този който я дава, отколкото за бъдещето“. В тази насока по време на семинара чух, че през следващото десетилетие 45% от работните места в икономиката ще бъдат заменени от машини, тенденция към която ще върви целия свят“.

Разсъждавайки върху тези коментари, Купърман осъзнава, че предстоят сериозни промени и за бизнеса на финансовия мениджмънт.

Тези седем хобита ще ви направят по-умни

„Осъзнах потенциала на нашата индустрия. И той е в… пасивното управление на активи, които възлизат на около 3% от общите активи. Активното управление заема около 30% от сектора. Така, че ако повече средства преминават към пасивното управление, най-вероятно ще ставаме свидетели на спад на ликвидността. Така средствата, които Уолстрийт ще събира от комисиони ще намаляват, защото ще се търгува по-малко“, прогнозира още експертът.

По отношение на хеджфондовете, ще има изключително голям натиск към намаляване на комисионите, смята още Купърман. Настоящата структура известна като „2 и 20“, което означава че инвеститорите плащат 2% от активите си и 20% от печалбата си под формата на комисиони и такси, няма как да издържи теста на времето.

Според Купърман, в момента хеджфондовете се разделят на две основни категории – практикуващи високочестотна търговия, с определени търговски алгоритми и дългосрочно инвестиране.

plus500

Провери също

трейдър

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат

Българите все още нямат финансовата култура да се обръщат за съвет към финансови консултанти. Обикновено …

Plus500