четвъртък , декември 8 2016
+500
Начална Страница / Съветите на успелите / Л. Купърман към младите: Не инвестирайте в хеджфондове

Л. Купърман към младите: Не инвестирайте в хеджфондове

Леон Дж. Купърман е изпълнителен директор на хеджфондът Omega Advisors. По време на панел на годишната конференция Skybridge Alternatives Conference в Лас Вегас, милиардерът и хеджфонд-мениджър, даде един малко странен на пръв поглед съвет към младите инвеститори.

Според Купърман, те не бива да се насочват към индустрията на хеджфондовете, а да потърсят друга, по-подходяща за тях индустрия.

„Може би някои от младите хора би трябвало да погледнат към други индустрии… защото смятам, че нашата започва да запада. Това е много иронично, защото в момента кандидатите за президент, като Хилъри Клинтан, са насочили погледа си към по-голяма регулация на този сектор, в момент, когато той и без това преживява сериозни трудности“, коментира мениджърът.

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

Купърман, който упрявлява фонда Omega в продължение на двадесет и пет години заяви, че съвсем наскоро е взел участие в семинар по отношение на неравенството на доходите.

leon-cooperman-i-sent-obama-an-angry-letter-and-then-i-got-audited-by-the-irs

„Преди да кажа, какво чух на тази конференция, ще цитирам Уорън Бъфет който казва – „прогнозата за бъдещето ще ви каже повече за този който я дава, отколкото за бъдещето“. В тази насока по време на семинара чух, че през следващото десетилетие 45% от работните места в икономиката ще бъдат заменени от машини, тенденция към която ще върви целия свят“.

Разсъждавайки върху тези коментари, Купърман осъзнава, че предстоят сериозни промени и за бизнеса на финансовия мениджмънт.

Тези седем хобита ще ви направят по-умни

„Осъзнах потенциала на нашата индустрия. И той е в… пасивното управление на активи, които възлизат на около 3% от общите активи. Активното управление заема около 30% от сектора. Така, че ако повече средства преминават към пасивното управление, най-вероятно ще ставаме свидетели на спад на ликвидността. Така средствата, които Уолстрийт ще събира от комисиони ще намаляват, защото ще се търгува по-малко“, прогнозира още експертът.

По отношение на хеджфондовете, ще има изключително голям натиск към намаляване на комисионите, смята още Купърман. Настоящата структура известна като „2 и 20“, което означава че инвеститорите плащат 2% от активите си и 20% от печалбата си под формата на комисиони и такси, няма как да издържи теста на времето.

Според Купърман, в момента хеджфондовете се разделят на две основни категории – практикуващи високочестотна търговия, с определени търговски алгоритми и дългосрочно инвестиране.

Plus500

Провери също

мартин варшавски

Сериен предприемач обяснява защо и как да стартирате собствен бизнес

Изпълнителният директор на компанията Prelude Fertility – Мартин Варшавски, определено има опит в предприемачеството и …

plus500