вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Дж. Гъндлах: Предстоят лоши времена за инвеститорите в облигации

Дж. Гъндлах: Предстоят лоши времена за инвеститорите в облигации

Лоши времена предстоят за инвеститорите в облигации, прогнозира не кой да е, а самият Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор в DoubleLine Capital и един от най-великите инвеститори на всички времена.

„Ще бъдем в окото на ураган през следващите три до четири години”, прогнозира Гъндлах, пред финансовото издание CNBC.

Дж. Гъндлах: Поскъпването на долара може да е към края си

Гъндлах, препоръчва на инвеститорите да намалят своите позиции в дългосрочни облигации. В допълнение, експертът съветва инвеститорите да предпочитат облигации на развиващите се пазари, пред високорискови облигации на развитите пазари.

гъндлах

Налице е опасност, цената на петрола да запази настоящите си нива дълго време и така да застраши добиващите суровината компании, които са издали рекорден по обем дългови книжа.

В допълнение, Гъндлах смята още, че пред акциите е налице повече низходящ потенциал, отколкото възходящ.

Облигационният фон на Гъндлах – DoubleLine Total Return Bond Fund, управляващ активи на стойност 61.8 милиарда долара, е с доходност от 3.9% от началото на годината, което е повече от 73% от конкурентните фондове в сектора.

Инфлацията е сериозна заплаха пред облигациите и политиката на Фед по отношение на лихвите, смята още пазарният експерт. Според него, инфлацията може да премине границата от 3% до шест месеца.

Доходността на облигациите достигна своето дъно през юли и от тогава насам се повишава. Ръководителят на Фед – Джанет Йелън, иска щатската икономика да е „под пара”, с ниво на инфлация над 2% и безработица под 5%, смята още Гъндлах.

Експертът все още смята, че президент на САЩ ще стане Доналд Тръмп. Това е доста интересно убеждение, предвид на факта, че според букмейкърите, Тръмп разполага с шанс от 14% да стане следващия щатски президент. „Тръмп ще повиши дефицитът, когато стане президент”, коментира още Гъндлах.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *