събота , май 27 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Дж. Гъндлах: Предстоят лоши времена за инвеститорите в облигации

Дж. Гъндлах: Предстоят лоши времена за инвеститорите в облигации

Лоши времена предстоят за инвеститорите в облигации, прогнозира не кой да е, а самият Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор в DoubleLine Capital и един от най-великите инвеститори на всички времена.

„Ще бъдем в окото на ураган през следващите три до четири години”, прогнозира Гъндлах, пред финансовото издание CNBC.

Дж. Гъндлах: Поскъпването на долара може да е към края си

Гъндлах, препоръчва на инвеститорите да намалят своите позиции в дългосрочни облигации. В допълнение, експертът съветва инвеститорите да предпочитат облигации на развиващите се пазари, пред високорискови облигации на развитите пазари.

гъндлах

Налице е опасност, цената на петрола да запази настоящите си нива дълго време и така да застраши добиващите суровината компании, които са издали рекорден по обем дългови книжа.

В допълнение, Гъндлах смята още, че пред акциите е налице повече низходящ потенциал, отколкото възходящ.

Облигационният фон на Гъндлах – DoubleLine Total Return Bond Fund, управляващ активи на стойност 61.8 милиарда долара, е с доходност от 3.9% от началото на годината, което е повече от 73% от конкурентните фондове в сектора.

Инфлацията е сериозна заплаха пред облигациите и политиката на Фед по отношение на лихвите, смята още пазарният експерт. Според него, инфлацията може да премине границата от 3% до шест месеца.

Доходността на облигациите достигна своето дъно през юли и от тогава насам се повишава. Ръководителят на Фед – Джанет Йелън, иска щатската икономика да е „под пара”, с ниво на инфлация над 2% и безработица под 5%, смята още Гъндлах.

Експертът все още смята, че президент на САЩ ще стане Доналд Тръмп. Това е доста интересно убеждение, предвид на факта, че според букмейкърите, Тръмп разполага с шанс от 14% да стане следващия щатски президент. „Тръмп ще повиши дефицитът, когато стане президент”, коментира още Гъндлах.

Провери също

обитации

Колко можете да загубите от облигации в среда на повишение на лихвите?

Да сте наясно с това колко точно риск поемате, е ключово за да предпазите портфейлите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *