сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Марк Кюбан: Не инвестирайте!

Марк Кюбан: Не инвестирайте!

Марк Кюбан е известен инвеститор и предприемач. Богатството му се оценява на близо 3.3 милиарда долара.

На въпроса на предприемач, отправен към него, по време на конференция на „Shark Tank“ как да се правят пари от инвестиции, Кюбан отговори „Не инвестирайте!“.

Милиардер: Няма голяма разлика между това да имаш 20 милиона и милиард

„Пазарът може да върви нагоре в продължение на години и вие да се мислите, че сте много добре. И после само за няколко милисекунди, благодарение на високочестотната търговия, да станете свидетел на пазарен срив, който да ви вземе всичко. Тогава най-вероятно ще искате да си бяхте държали парите под матраците.“, съветва Кюбан.

марк кюбан

Като „пари под матраците“, Кюбан определя сумата в размер на шестмесечни доходи, които всеки трябва да има спестени във „фонд за спешни нужди“, смята предприемача.

„Да знам, че доходността от банковите депозити не е много голяма, но поне ще спите по-добре“, коментира още Кюбан.

Разбира се съветът на Кюбан, трябва да се приема с известна доза скептицизъм. Той противоречи на това, което почти всички финансови консултанти съветват – а именно да поемате умерени рискове с инвестиция на фондовите пазари.

Повечето експерти обаче, припомнят, че не бива да се опитвате да биете пазара, защото е много вероятно да се провалите в това си начинание. Вместо това, гледайте да реализирате пазарна доходност, с насочване на средства към нискоразходни индексни фондове, предоставящи висока диверсификация.

Това се препоръчва от гениални инвеститори като Уорън Бъфет, Чарлз Шваб, Джон Богъл и Чарли Мънгър.

„Нискоразходен индексен фонд е най-добрата инвестиция за индивидуалните инвеститори“, коментира Бъфет. „И то с периодично добавяне към инвестицията всеки месец“.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …