неделя , януари 22 2017
+500
Начална Страница / Съветите на успелите / Милиардерът Поул Сингър: Това е най-големият балон в света

Милиардерът Поул Сингър: Това е най-големият балон в света

Милиардерът инвеститор Поул Сингер, основател на Elliott Management, фонд управляващ активи на стойност 27 милиарда долара, нарече пазарът на облигации – „най-големия балон в света“.

GS: На 21-ви септември Фед ще го направи

В интервю по време на конференцията CNBC Delivering Alpha Conference, най-доброто предложение на Сингър към инвеститорите бе, да продават своите облигации.

„Смятам, че да държите средно- и дългосрочни облигации на страните от Г-7 е наистина лоша идея. Вярвам, че ще е полезно да махнете тези неща от портфейлите си, които са лоша идея. Продавайте 30-годишните си облигации“, допълни още Сингър.

поул сингър

Облигационният пазар е на стойност 60 трилиона долара. В момента близо 10 трилиона облигации са с отрицателни лихви. Това означава, че притежателите им не получават, а плащат за да ги държат в портфейлите си.

Сингър припомни, че настоящата ситуация е уникална и никога не се е случвала досега в историята на пазарите на инструменти с фиксиран доход. Така, че не се знае как ще свърши…

Инвестиция, която Сингър подкрепя в момента, е покупка на злато.

Според милиардерът, позициите в злато в портфейлите на инвеститорите са „подценени“. При настоящите си нива златото е „подценено“, смята още Сингър. За него да се държи злато е „обратното на това да имате доверие в централните банки“.

Сингър е един от специалистите, явни противници на политиката на централните банки по света. Според него, този род финансови институции са създали „огромно повишение на скритите рискове“ с политиките си.

plus500

Провери също

трейдър

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат

Българите все още нямат финансовата култура да се обръщат за съвет към финансови консултанти. Обикновено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500