сряда , декември 13 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Милиардерът Поул Сингър: Това е най-големият балон в света

Милиардерът Поул Сингър: Това е най-големият балон в света

Милиардерът инвеститор Поул Сингер, основател на Elliott Management, фонд управляващ активи на стойност 27 милиарда долара, нарече пазарът на облигации – „най-големия балон в света“.

GS: На 21-ви септември Фед ще го направи

В интервю по време на конференцията CNBC Delivering Alpha Conference, най-доброто предложение на Сингър към инвеститорите бе, да продават своите облигации.

„Смятам, че да държите средно- и дългосрочни облигации на страните от Г-7 е наистина лоша идея. Вярвам, че ще е полезно да махнете тези неща от портфейлите си, които са лоша идея. Продавайте 30-годишните си облигации“, допълни още Сингър.

поул сингър

Облигационният пазар е на стойност 60 трилиона долара. В момента близо 10 трилиона облигации са с отрицателни лихви. Това означава, че притежателите им не получават, а плащат за да ги държат в портфейлите си.

Сингър припомни, че настоящата ситуация е уникална и никога не се е случвала досега в историята на пазарите на инструменти с фиксиран доход. Така, че не се знае как ще свърши…

Инвестиция, която Сингър подкрепя в момента, е покупка на злато.

Според милиардерът, позициите в злато в портфейлите на инвеститорите са „подценени“. При настоящите си нива златото е „подценено“, смята още Сингър. За него да се държи злато е „обратното на това да имате доверие в централните банки“.

Сингър е един от специалистите, явни противници на политиката на централните банки по света. Според него, този род финансови институции са създали „огромно повишение на скритите рискове“ с политиките си.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *