понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Милиардер разкрива, как да се намали текучеството на персонала

Милиардер разкрива, как да се намали текучеството на персонала

В наскорошно интервю с Джо Полиш, за финансовото издание Business Insider, създателят на Genius Network Internet Series, милиардерът Джон Поул ДеЖория, разкри интересна статистика.

А тя е, че от създаването на копанията му John Paul Mitchell Systems, преди около четиридесет години, само 70 служителя са напуснали компанията.

Съвети как да се държите на интервю за работа, които да не следвате

За да стане ясно колко малко е текучеството в компанията, хората трябва да имат в предвид, че става въпрос за средно голяма компания с много служители.

В момента за компанията работят 300 души на пълен работен ден, както и 800 души на почасова заетост. Седемдесет души за четиридесет години обаче, е доста забележително постижение.

Как е постигнал този резултат? Ето и отговорът на милиардера:

de joria

„Независимо дали става въпрос за наемане на служител на нормална или мениджърска позиция, бъдете сигурни, че наемате някой, който може да върши работата по-добре от вас, или че има по-добри от вашите качества за изпълнението на работата. Няма значение дали става въпрос за рецепционист или за изпълнителен директор“, допълва ДеЖория.

Вижте още: Най-трудните въпроси на интервю за работа в Goldman Sachs

Тази стратегия за наемане на персонал ще направи необходимостта да заменяте персонала си много по-малко. Също така, когато хората правят това, в което наистина са добри и са правилно оценявани за усилията си, те в много по-малка степен ще мислят да напускат.

Разбира се, никога не е особено лесно да „управляваш“ някой, който е „по-умен“ или по-квалифициран от вас, признава милиардерът.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …