събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Защо най-богатият човек в Хонконг носи часовник за 500 долара?

Защо най-богатият човек в Хонконг носи часовник за 500 долара?

Каква е тайната на забогаването ли?… Да живеете под възможностите си. Ще продължаваме да повтаряме това, отново и отново и отново. Разбира се ще даваме и примери на успели и богати, които следват тази философия в живота си.

Скучната тайна на забогатяването е

А какъв по-добър пример от най-богатия човек в Азия? Ли Ка-шинг е известен със скромния си начин на живот. В продължение на няколко десетилетия той носи обикновен часовник Seiko, вместо например помпозен Rolex, Panerai или Patek Philippe, често предпочитани от хората с далеч по-малко благосъстояние от него, или пък от богатите хлапета в Instagram.

ли ка шинг

Наскоро предприемачът се „ъпгрейдна“ към часовник Citizen с цена от 400 долара. Ето защо Ка-шинг носи толкова евтин часовник, споделено от самия него:

„Преди три години смених часовника си. Защото той може да се зарежда навсякъде, където има светлина, или слънце за около пет минути. Не е необходимо да сменяш батериите. Освен това можеш да плуваш с него. Цената му е около 400 щатски долара, мисля.“

„Ако часовника струваше 100 000 долара например, трябва да съм внимателен с него. Но с цена от няколко стотин долара, вече не се притеснявам. Например, мога спокойно да играя голф, да ходя да плувам, да се упражнявам. Няма нужда да бъда внимателен“.

„Винаги държа часовника си назад с половин час. Защото така мога да планирам времето си. Например, ако имам среща някъде в Хонконг, мога да пристигна за половин час“, коментира още Ка-шинг по отношение на навиците си свързани с носене на часовник.

Провери също

дежориа

Милиардер разкрива, как да се намали текучеството на персонала

В наскорошно интервю с Джо Полиш, за финансовото издание Business Insider, създателят на Genius Network …