събота , януари 20 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Най-важното нещо, на което майката на Ричард Брансън го е научила

Най-важното нещо, на което майката на Ричард Брансън го е научила

Много можем да научим от успешния предприемач и инвеститор – Ричард Брансън. Милиардерът, разказва за най-важното нещо на което майка му го е научила, при това в ранна детска възраст, едва на шест години.

Брансън си спомня, че когато е бил едва на шест години и е пътувал в колата с майка си Ив, към своята баба, около четири мили преди целта, тя е спряла колата и му е казала да слезе и сам да се оправя по пътя към целта.

Какво прави Ричард Брансън, когато хваща служител да спи в работно време?

Милиардерът разкрива, че когато е бил „изхвърлен“ от колата на майка си, това е било наказание, във връзка с бъркотия, която е правил, докато се е возил на задната седалка. И макар пътуването до дома на баба му да е било „самотно и страшно“, то го е научило на нещо, за което е благодарен към днешна дата. А именно – винаги да контролира емоциите си и да разчита на себе си, за да постигне целите си.

richard-branson-in-hamburg

Майката на милиардера е пилотирала самолети, скачала с парашут, или самата тя е била настроена към риска и приключенията. „Скоро разбрах, че ако искам да задоволя нейните очаквания, като син, трябва да правя изключителни неща в живота си“, коментира Брансън.

Около 30 години по-късно, Брансън обяснява в документален филм „Не гледай надолу“, усещането си на отчаяние, което е изпитвал докато е стоял във въздушен балон, приготвяйки се да скочи с парашут.

Документалният филм е относно двата рекорда, които Брансън поставя в пътуване с балон с горещ въздух – трансатлантическото му пътуване през 1987-ма година, както и прекосяването на Пасифика през 1991 година. По време на двете пътувания, Брансън и неговия спътник Пер Линдстрад, на няколко пъти се изправят „лице в лице със смъртта“, по техните думи.

Казано по друг начин, определено Брансън може да се приеме, като човек склонен към рискове.

До голяма степен, поведението си Брансън, обяснява с отношението на своята майка. „Тя ни подкрепяше и даваше любов, но всеки път когато имаше възможност, ни тласкаше към границите на възможностите ни“, коментира Брансън, пред финансовото издание Business Insider.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *