понеделник , май 22 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Най-важното нещо, на което майката на Ричард Брансън го е научила

Най-важното нещо, на което майката на Ричард Брансън го е научила

Много можем да научим от успешния предприемач и инвеститор – Ричард Брансън. Милиардерът, разказва за най-важното нещо на което майка му го е научила, при това в ранна детска възраст, едва на шест години.

Брансън си спомня, че когато е бил едва на шест години и е пътувал в колата с майка си Ив, към своята баба, около четири мили преди целта, тя е спряла колата и му е казала да слезе и сам да се оправя по пътя към целта.

Какво прави Ричард Брансън, когато хваща служител да спи в работно време?

Милиардерът разкрива, че когато е бил „изхвърлен“ от колата на майка си, това е било наказание, във връзка с бъркотия, която е правил, докато се е возил на задната седалка. И макар пътуването до дома на баба му да е било „самотно и страшно“, то го е научило на нещо, за което е благодарен към днешна дата. А именно – винаги да контролира емоциите си и да разчита на себе си, за да постигне целите си.

richard-branson-in-hamburg

Майката на милиардера е пилотирала самолети, скачала с парашут, или самата тя е била настроена към риска и приключенията. „Скоро разбрах, че ако искам да задоволя нейните очаквания, като син, трябва да правя изключителни неща в живота си“, коментира Брансън.

Около 30 години по-късно, Брансън обяснява в документален филм „Не гледай надолу“, усещането си на отчаяние, което е изпитвал докато е стоял във въздушен балон, приготвяйки се да скочи с парашут.

Документалният филм е относно двата рекорда, които Брансън поставя в пътуване с балон с горещ въздух – трансатлантическото му пътуване през 1987-ма година, както и прекосяването на Пасифика през 1991 година. По време на двете пътувания, Брансън и неговия спътник Пер Линдстрад, на няколко пъти се изправят „лице в лице със смъртта“, по техните думи.

Казано по друг начин, определено Брансън може да се приеме, като човек склонен към рискове.

До голяма степен, поведението си Брансън, обяснява с отношението на своята майка. „Тя ни подкрепяше и даваше любов, но всеки път когато имаше възможност, ни тласкаше към границите на възможностите ни“, коментира Брансън, пред финансовото издание Business Insider.

Провери също

робърт шилер

Р. Шилер: Дългосрочните инвеститори да внимават с щатските индекси

Един от най-уважаваните икономисти и носител на нобелова награда за икономика – Робърт Шилер, предупреди …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *