неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Р. Киосаки: Ако инвестирате дългосрочно, значи сте луди

Р. Киосаки: Ако инвестирате дългосрочно, значи сте луди

Робърт Киосаки, автор на няколко бестселъра в областта на инвестирането, сред които „Богат баща, беден баща“, предлага няколко съвета за това как да се стане богат с инвестиране, в интервю за MarketWatch.

„Богатите не работят за пари. Повечето хора не могат да разберат това, защото са учени в училище, че трябва да си намерят работа, за да изкарват пари. Богатите обаче, не работят за пари“, коментира авторът.

Как се става милионер на практика? Съвети от двойка пенсионирала се на 43 години

И една от причините за това е, че парите вече не са ценни, допълва Киосаки. Това стана реалност след решението на президента Никсън от 1971-ва година, щатският долар да се раздели със „златния стандарт“. Това бе много лошо решение за бедните и средната класа. Както казва Бърни Сандърс – „богатството и неравенстото между бедни и богати е най-голямата морална криза, пред която се е изправяла Америка“.

робърт киосаки

Междувременно разликата между бедни и богати в САЩ само се задълбочава. „Ако излезете от училище и си намерите работа, започнете да спестявате и да инвестирате на фондовите пазари днес, ще загубите“, прогнозира още Киосаки.

Киосаки смята още, че през тази година, светът ще стане свидетел на най-лошата борсова криза в историята.

„В момента сме пред ръба на пропастта. Никога досега не сме били там. Ако все още пестите пари, в условията на негативни лихви, то значи сте луди. Ако инвестирате с дългосрочен хоризонт, на пазар който няма никаква връзка с реалността, то значи сте луди“, смята авторът.

В какво да се инвестира в момента? В злато или сребро?

злато

„Моят отговор на този въпрос е винаги един и същ. Трябва да намерите собствените си отговори“, допълва Киосаки. „Обичам златото, купувам го откакто бе по 70 долара за унция. Аз съм златна буболечка. От друга страна разбира се има експерти като Хари Дент, много умен мъж, който смята, че златото може да поевтинее до 250 долара за унция. Друг много умен финансов експерт – Джеймс Рикардс, смята че златото ще поскъпне до 10 000 долара. Така, че някъде между двете прогнози е реалността“.

Противно на всеобщите схващания, монетите имат три страни. Ези, тура и ръб. „Обичам златото, но не го гледам като инвестиция. По-скоро го използвам като застраховка. Защото подозирам, че щатската валута ще се срине след няколко години. Дори и да не се случи обаче, все още ще имам злато. Защото искам да съм застраховал позициите си през цялото време“.

 

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *