понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Не отговаряйте на този въпрос по време на интервю за работа!

Не отговаряйте на този въпрос по време на интервю за работа!

Да разкривате заплатата си, може да е неудобна ситуация, независимо от обстоятелствата. Дори, ако потенциалният ви бъдещ работодател ви попита, каква е била заплатата ви на последната позиция, която сте заемали (по време на интервю за работа), не е задължително да отговаряте.

Пет хитрини, за да получите по-висока заплата

За съжаление, този въпрос често е неизбежна част от интервюто. Така, че трябва да сте си подготвили подходящ отговор за него.

Експертите по подбор на персонал предлагат, вместо да отговаряте конкретно на него, да зададете контра-въпрос, какъв бюджет може да задели организацията, за позицията за която кандидатствате.

salary

Друг начин да го „заобиколите“ е да отговорите, „че сте много повече фокусиран върху заплатата за тази позиция, спрямо настоящата си заплата“.

Ако насрещната страна продължава да упорства, да научи възнаграждението ви, можете да споделите какви са вашите очаквания за заплащане за позицията, за която кандидатствате, като не давате конкретна цифра, а предоставяте определен диапазон на заплащане.

При всички положения обаче, трябва да спазвате рамките на „добрия тон“.

Имайте в предвид, че специалистите по подбор на персонала са доста добре запознати със заплатите за определена позиция или в определен сектор. Ето защо, добре е да си отговорите на въпроса какви са мотивите на работодателя, за да ви задава подобен въпрос.

Дали се опитва да разбере, дали сте твърде „скъп“ за компанията, или пък се опитва да „напипа“ долната граница на заплащане, на която ще сте доволен, за да започнете работа при него.

В крайна сметка, ако насрещната страна много настоява да разбере колко сте получавали на предходната ви позиция, с мотива, че това е необходимо, за да продължите интервюто винаги можете да заявите, че сте се договорили за конфиденциалност с вашия бивш или настоящ работодател.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *