събота , януари 20 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Общата черта на великите мениджъри

Общата черта на великите мениджъри

Има една обща черта, които великите лидери споделят. И това не е да се харесват на всички.

Според кариерния стратег Джени Блейк, помогнала на над 1 000 души в Google да напреднат в работата си, големите лидери трябва да притежават едно основно качество – да могат да слушат.

Съвети към младите от успели мениджъри от Уолстрийт

Опитът да се реши един проблем незабавно, често може да създаде повече неприятности, отколкото да доведе до позитивни резултати, смята още Блейк.

team leader

„Една от основните грешки, които мениджърите правят е да прибързват да дават съвети или да си правят изводите, по средата на работна среща. Вместо това е много по-добре те да задават отворени въпроси“, съветва Блейк.

Според Блейк, в 75% от сложните и трудни разговори, е много по-добре мениджърите да слушат и само в 25% от времето да дават съвети.

„Великите лидери и мениджъри, правят слушането свой приоритет“, коментира още кариерният експерт, пред финансовото издание CNBC. “Не става въпрос, обаче за каквото и да е слушане, а за активно слушане“.

Когато направите крачка назад и слушате, ще получите по-добра представа за проблема. След това ще можете да вземете далеч по-добри решения, смята още Блейк.

За мениджърите, които искат в по-голяма степен да разберат, от какво се нуждаят техните служители, Блейк препоръчва следните въпроси:

„Какво според вас би било най-добре за ролята ви в организацията?“

„Какви качества желаете в най-голяма степен да развивате?“

„Кога се чувствате в най-голяма степен в зоната си на комфорт?“

Независимо изследване направено сред 3 100 души, от обикновени работници до изпълнителни директори, стига до извода, че великите лидери се стремят към фирмена култура на уважение и мотивация. Да слушаш, е един от най-добрите пътища към постигането на подобна среда.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *