неделя , януари 22 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Седем неща, които успешните хора правят при първа среща

Седем неща, които успешните хора правят при първа среща

Ежедневно се срещаме с нови хора. Някои срещи обаче, са по-важни от други, като те често са свързани с работа. Ето защо е добре да следвате определено поведение, когато се срещате с нови хора, които ще са важни за бизнеса ви.

Подготовката за среща с някой е критична, независимо дали става въпрос за малка сделка или за „сделката на живота ви“, съветват експерти. Никога не знаете, накъде ще се насочат отношенията ви с някой нов човек.

Седем неща, които успешните хора никога не казват

Хората са склонни да съдят останалите до голяма степен от „първото си впечатление“. Затова е важно какво впечатление ще оставите в насрещната страна.

Да промените или да спрете възприятието на човека срещу вас е невъзможно. Можете обаче да сте по-добре подготвени и да направите всичко възможно, за да се харесате. Или поне да не правите лошо впечатление.

Ето няколко неща, които успешните хора правят при първа среща, обобщени от психолозите:

Направете проучване

Някои срещи са случайни, но повечето не са. Положете усилия, за да проучите човека с който се срещате, както и организацията за която работи. Каква е фирмената му култура, какъв е професионалният му опит, а по възможност и личните му интереси.

Четирите качества на истински успешните хора

В съвременната среда, в която живеем, има много социални канали, които да ви помогнат да се подготвите.

Подгответе се в контекста на срещата

подготовка среща

Има огромно значение на каква среща отивате. Дали ще е да представите свое предложение, на интервю за работа, или среща с някой ваш доставчик. Важно е да се подготвите за конкретния разговор, който ще водите, както фактологично, така и психически.

Помнете, че и на насрещната страна може да не и е комфортно

Малко хора нямат проблеми с това, да се срещат с нови хора. Ако се чувствате неудобно, не забравяйте, че и насрещната страна може да не се чувства по-различно. Постарайте се да накарате събеседника си да се почувства по-добре. Така ще забравите собствените си проблеми.

Усмихвайте се естествено

smile

Това е много стар и ефективен съвет, при среща с нови хора. Важното обаче, е не само да се усмихвате, но и да го правите естествено. Най-вероятно сте виждали много хора, които си слагат „професионалната усмивка“. Тя се разпознава от събеседника.

Гледайте в очите, но не като „психар“

Очният контакт е друг подход, препоръчван от експертите за „разтапяне на леда“. Важно е обаче, да не се втренчвате в събеседника си по начин, по който можете да го притесните и да го накарате да се чувства неудобно.

Продължава на следваща страница…

Провери също

трейдър

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат

Българите все още нямат финансовата култура да се обръщат за съвет към финансови консултанти. Обикновено …

plus500