неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Седем неща, които успешните хора правят при първа среща

Седем неща, които успешните хора правят при първа среща

Ежедневно се срещаме с нови хора. Някои срещи обаче, са по-важни от други, като те често са свързани с работа. Ето защо е добре да следвате определено поведение, когато се срещате с нови хора, които ще са важни за бизнеса ви.

Подготовката за среща с някой е критична, независимо дали става въпрос за малка сделка или за „сделката на живота ви“, съветват експерти. Никога не знаете, накъде ще се насочат отношенията ви с някой нов човек.

Седем неща, които успешните хора никога не казват

Хората са склонни да съдят останалите до голяма степен от „първото си впечатление“. Затова е важно какво впечатление ще оставите в насрещната страна.

Да промените или да спрете възприятието на човека срещу вас е невъзможно. Можете обаче да сте по-добре подготвени и да направите всичко възможно, за да се харесате. Или поне да не правите лошо впечатление.

Ето няколко неща, които успешните хора правят при първа среща, обобщени от психолозите:

Направете проучване

Някои срещи са случайни, но повечето не са. Положете усилия, за да проучите човека с който се срещате, както и организацията за която работи. Каква е фирмената му култура, какъв е професионалният му опит, а по възможност и личните му интереси.

Четирите качества на истински успешните хора

В съвременната среда, в която живеем, има много социални канали, които да ви помогнат да се подготвите.

Подгответе се в контекста на срещата

подготовка среща

Има огромно значение на каква среща отивате. Дали ще е да представите свое предложение, на интервю за работа, или среща с някой ваш доставчик. Важно е да се подготвите за конкретния разговор, който ще водите, както фактологично, така и психически.

Помнете, че и на насрещната страна може да не и е комфортно

Малко хора нямат проблеми с това, да се срещат с нови хора. Ако се чувствате неудобно, не забравяйте, че и насрещната страна може да не се чувства по-различно. Постарайте се да накарате събеседника си да се почувства по-добре. Така ще забравите собствените си проблеми.

Усмихвайте се естествено

smile

Това е много стар и ефективен съвет, при среща с нови хора. Важното обаче, е не само да се усмихвате, но и да го правите естествено. Най-вероятно сте виждали много хора, които си слагат „професионалната усмивка“. Тя се разпознава от събеседника.

Гледайте в очите, но не като „психар“

Очният контакт е друг подход, препоръчван от експертите за „разтапяне на леда“. Важно е обаче, да не се втренчвате в събеседника си по начин, по който можете да го притесните и да го накарате да се чувства неудобно.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …