неделя , януари 22 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Защо е добре да се продава платината в момента?

Защо е добре да се продава платината в момента?

От средата на януари до момента, платината отбеляза повишение в цената си от 35%. Това си е една доста добра възвръщаемост за седем месеца, коментират от изданието Daily Wealth. От там обаче, са си закрили дългите позиции базирани на метала. Ето защо:

„Платината се справя добре и всички я харесват? Точна така… Добрите инвеститори обаче, се разграничават от общите настроения“, коментират експерти от изданието.

Добрата търговска сделка се състои от два елемента – добра покупка, в правилния момент и излизане от позицията на време.

Проблемът е, че 99% от инвеститорите мислят единствено кога да купят… Почти никой обаче, не обръща внимание на това кога да излезе от позицията си.

А вие имате ли стратегия за излизане от позиция? Можете ли да я опишете?

От изданието обясняват мотивите си да купят платина в началото на януари. А именно – на първо място рекордната отстъпка от 300 долара спрямо златото, както и многогодишното дъно на търговия в акциите на добиващите я компании.

Тогава обаче, от изданието си поставят за цел да излязат от позицията си, когато тя им донесе доходност от над 30%, при заложено ограничаване на загубата от 10%. Критериите са изпълнени, така че от там следват предварително зададените си цели и спазват обещанието си.

платина

Какви са били перспективите пред потенциалната сделка – загуба от 10% или печалба от 30%.

Към днешна дата залозите базирани на платината са най-бичи в историята, което е по-скоро контраиндикатор. Това не е момент, в който инвеститорите биха искали да притежават платина.

Провери също

трейдър

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат

Българите все още нямат финансовата култура да се обръщат за съвет към финансови консултанти. Обикновено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500