четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Защо е добре да се продава платината в момента?

Защо е добре да се продава платината в момента?

От средата на януари до момента, платината отбеляза повишение в цената си от 35%. Това си е една доста добра възвръщаемост за седем месеца, коментират от изданието Daily Wealth. От там обаче, са си закрили дългите позиции базирани на метала. Ето защо:

„Платината се справя добре и всички я харесват? Точна така… Добрите инвеститори обаче, се разграничават от общите настроения“, коментират експерти от изданието.

Добрата търговска сделка се състои от два елемента – добра покупка, в правилния момент и излизане от позицията на време.

Проблемът е, че 99% от инвеститорите мислят единствено кога да купят… Почти никой обаче, не обръща внимание на това кога да излезе от позицията си.

А вие имате ли стратегия за излизане от позиция? Можете ли да я опишете?

От изданието обясняват мотивите си да купят платина в началото на януари. А именно – на първо място рекордната отстъпка от 300 долара спрямо златото, както и многогодишното дъно на търговия в акциите на добиващите я компании.

Тогава обаче, от изданието си поставят за цел да излязат от позицията си, когато тя им донесе доходност от над 30%, при заложено ограничаване на загубата от 10%. Критериите са изпълнени, така че от там следват предварително зададените си цели и спазват обещанието си.

платина

Какви са били перспективите пред потенциалната сделка – загуба от 10% или печалба от 30%.

Към днешна дата залозите базирани на платината са най-бичи в историята, което е по-скоро контраиндикатор. Това не е момент, в който инвеститорите биха искали да притежават платина.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *