неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Т. Дуайър: Ръст между 15 и 20% за щатските индекси в следващата година

Т. Дуайър: Ръст между 15 и 20% за щатските индекси в следващата година

Един от най-бичи настроените анализатори на Уолстрийт смята, че щатските акции могат да добавят до 20% към стойността си през следващите няколко месеца, следствие на много рядко явление, наблюдавано едва два пъти през последните 65 години.

Според Тони Дуайър, главен инвестиционен стратег в Canaccord Genuity, на 28 и 29-ти юни 90% от търгувания на NYSE обем е бил позитивен. Подобен прецедент се е случвал много рядко и според анализатора вещае ръст между 15 и 20% за индексите в следващите шест до дванадесет месеца.

Това е най-опасната фраза в инвестирането

И макар да се позовава на технически индикатори, които са прекалено сложни, според някои инвеститори Дуайр подчертава, че много често пазарът се движи в противоположна на очакванията посока. А какви са в момента очакванията на пазара? Крайно негативни…

уолстрийт

Тази логика до голяма степен се засвидетелства как действа на практика, след като през изминалата седмица, широкият S&P 500 възстанови цялата си загуба от BREXIT-а, достигайки на крачка от нова рекордна стойност.

„Ако се върнете назад в историята, чак до 1950 година, ще видите, че никога в случаите, когато е имало два подобни дни, не е имало спад за индекса през следващите три, шест и дванадесет месеца. Нещо повече, средните повишения за тези периоди са били съответно 12, 18 и 29.2%“ пише Дуайър.

Така въз основа на „консервативните“ прогнози на Дуайър, широкият щатски индекс може да се повиши до нива от над 2 300 пункта.

През изминалата седмица, според данни на Вank of America, бичите настроения сред участниците на Уолстрийт са се понижили за трета поредна седмица. Според банката, понижението в този контра-индикатор, може да дава сигнал за „покупки“ за инвеститорите.

Въз основа на техническите индикатори, които следи Дуайър, е с ценови таргет за широкия индекс в размер на 2 175 за края на тази година и 2 340 пункта за следващата, прогноза, която самия той определя като „консервативна“.

„Много е възможно да съм прекалено консервативен в очакванията си“, коментира експертът. „Най-важното е, че корпоративните кредити се подобряват. Едно от най-страшните неща за инвеститорите е, когато корпоративните кредити се възстановяват, а бизнес-кредитирането – не“.

За инвеститорите търсещи стойност, Дуайър смята, че такава може да бъде открита във финансовия сектор, който бе сред най-силно засегнатите след референдума във Великобритания.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …