неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Рей Далио: Близко сме до повратен момент в дългосрочен план за пазарите

Рей Далио: Близко сме до повратен момент в дългосрочен план за пазарите

Изборът на Доналд Тръм за президент, е един от онези моменти, в които нещата се променят за пазарите и то дългосрочно, коментира легендарният инвеститор Рей Далио, основател на най-големия хеджфонд в света – Bridgewater Associates.

„Много е възможно да сме на един от онези критични моменти, променящи всичко през следващото десетилетие“, коментира Далио, в профила си в социалната мрежа LinkedIn вчера.

Р. Далио: Неизвестните са повече от това, което се знае

„Ние вярваме, че избирането на Тръмп ще доведе до президентска идеология, съпоставима и аналогична на тази при Роналд Рейган. Предвид на това, че има и много разлики, ще уточня. Доналд Тръмп, може да се насочи към политики на стимули на традиционната американска промишленост, която да бъде издигната до култ и да станем свидетели на сериозен протекционизъм“, коментира Далио.

далио

„ И докато предходните години могат да се характеризират с повишаване на глобализацията, свободната търговия и глобалната обвързаност, както и не особено агресивни фискални политики в среда на нисък световен ръст, ниска инфлация и понижаващи се лихви по облигациите, новият период ще е различен. Той може до голяма степен да се свързва с намаляваща глобализация и свободна търговия, агресивни стимули и фискални политики и ускорен щатски ръст, в среда на по-висока инфлация и растящи лихви по облигациите“, прогнозира още финансовият експерт.

Според Далио, много е възможно да сме стигнали до края на 30-годишното повишение в цените на облигациите.

„Ефектите на промяната в идеологическата среда, смятам че ще са фактор за формирането на 30-годишен връх при облигациите. Възможно е също така да сме видели най-ниските нива на инфлация в САЩ“, смята още Далио.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *