неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Как ефективно да спестявате, съветва самореализирал се милионер

Как ефективно да спестявате, съветва самореализирал се милионер

Кайл Тейлър знае доста неща за спестяването. Той успява да постигне заветната мечта на много хора – да се превърне в милионер, от състояние в което е бил почти разорен.

Докато е бил в средата на 20-те си години, Тейлър, подобно на много други млади хора, е плувал в море от студентски кредити, като дохода му едва е стигал да покрива основните му разходи за живот.

Ето колко трябва да пестите на година, за да станете милионер?

За да излезе от това състояние, Тейлър, основава блог, наречен The Penny Hoarder. Към момента блогът вече е самостоятелна компания, предлагаща финансови съвети на хилядите й потребители.

Тридесет годишния вече Тейлър, е изпълнителен директор на компанията и споделя пред финансовото издание CNBC едно правило, което му е помогнало да пести средства ефективно.

Правилото се казва „50/30/20” и на практика е много просто, коментира Тейлър.

50% от дохода ви отива директно в банковата ви сметка

трезор, банка

Най-голяма част от дохода ви, трябва да отиват в банковата ви сметка или във фонда ви за спешни нужди, съветва експертът.

30% отиват за покриване на основните ви разходи.

Следващата най-голяма част от дохода ви, трябва да отива за покриване на месечните ви сметки, за наема, за нови дрехи, за храна и др. От тези средства можете да заделяте и за достигане на дългосрочни цели, като например да си купите имот, смята още Тейлър.

20% можете да ползвате за забавление

парти

Можете да насочите тези средства към всичко, което ви носи радост. Дали ще е излизане с приятели, почивки в чужбина, или някакво хоби, няма значение, според финансовия експерт.

Разбира се тези проценти могат да варират в зависимост от възрастта, предпочитанията и финансовите цели на всеки, смята още Тейлър. Добре е обаче, да си ги определите сами за себе си и да ги спазвате.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *