петък , януари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Какъв съвет би дал Лойд Бленкфайн на 20-годишния си „аз“?

Какъв съвет би дал Лойд Бленкфайн на 20-годишния си „аз“?

Изпълнителният директор на една от най-влиятелните финансови институции Goldman Sachs, е израснал в Бруклин, преди да завърши Харвард и да натрупа състояние от над един милиард долара във финансовия сектор.

И докато определено натрупалия богатството си със собствени усилия Бленкфайн, може да се определи като успял, пред група от стажанти в ръководената от него институция, той сподели, че би дал един съвет на по-младия Бленкфайн. И той е – „Спокойно!

„Няма такава ситуация, нито в спорта, нито в живота, при която ако сте много напрегнати и стресирани ще станете по-добър от останалите“, коментира съвета си, изпълнителният директор. „Дали ще е бейзбол, голф или футбол, колкото по спокойни сте, толкова по-добре ще ви се случват нещата. Ако сте напрегнати, то това не означава задължително, че ще сте по-добри“.

бленкфайн

Разбира се да се посъветва някой да е „спокоен“ е много по-лесно отколкото да се направи това. Бланкфейн също разбира това, предвид на професионалния си опит и проблемите, които е имал в края на 20-те си години.

Бланкфейн признава, че ако има шанс да види младото си „аз“ и да му даде този съвет, то той едва ли би го послушал и би променил нещо в поведението си.

Днес младите хора сравняват себе си, с техните приятели и хората, за които четат. Те си мислят, че ако „не са се отказали от колежа и не са стартирали нещо на 19-годишна възраст изостават сериозно“, коментира още ръководителят на GS.

Много от най-успелите хора обаче, са се проваляли няколко пъти преди да успеят. „Поопомняйте си следното – всичко, което можете да направите е най-доброто, което можете да направите“ припомня Блакфейн.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *