неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Съвети как да се държите на интервюта за работа, които да не следвате

Съвети как да се държите на интервюта за работа, които да не следвате

Всички сме чували определени съвети, какво трябва да правим по време на интервю за работа. И докато някои от тях са напълно обосновани, има такива, наложили се като критични, които обаче се определят от специалистите като подбор на персонала като неправилни. Ето някои от тях, които да не следвате сляпо:

Вижте още: Най-трудните въпроси на интерв за работа в Goldman Sachs

Винаги носете костюм

man in suit

Правилното облекло е критично, за да ви наемат. То показва, че знаете, какъв е етикетът и привичките в компанията за която кандидатствате. Не всички работи обаче, изискват толкова строго облекло от кандидатите. Много по-важно е да се вписвате в костюма, отколкото просто да го носите. Ето защо ако не се чувствате комфортно в костюм и това не сте вие, можете да прибегнете до панталон и риза (разбира се ако позицията за която кандидатствате го позволява).

Бъдете сигурни, че сте пристигнали много по-рано

Sitting_620x350

Да, не е добре да закъснеете за интервюто си за работа. На това да престигнете твърде по-рано обаче, също няма да се погледне с добро око. Така можете да изглеждате отчаян да получите работата.

Вижте още: Къде грешат кандидатите най-често в резюметата си?

„Границата между това да проявите интерес за определена работа и да изглеждате отчаян да я получите е много тънка“, според Стефани Фогъл, специалист по подбор на персонала.

Затова бъдете сигурни, че не я прекрачвате…

Не се появяваъте на интервюто по-рано от 15 минути преди насочения час, съветват експерти.

Посочвате това, че сте перфекционист, като „най-голямата ви слабост“

interview-questions-greatest-weakness

Често ще ви попитат относно това коя е най-голямата ви слабост. Целта е да се прецени вашата самооценка. Един от широко разпространените „правилни“ отговори на този въпрос е, че сте перфекционист. Експертите съветват обаче, да не го употребявате. Той е клише и с него показвате, че сте си подготвили предварително отговорите и не сте искрени.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …