понеделник , април 24 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Седем признака, че сте отегчили събеседника си

Седем признака, че сте отегчили събеседника си

Случвало ли ви се е да имате усещането, че човека с който говорите е отегчен? Най-вероятно да…

Ето седем признака, които да ви подсказват, че трябва да промените нещо в разговора си с един човек, защото сте го отегчили:

Как да четете езика на тялото

1. Повтаря едни и същи фрази

Фрази от рода на „О така ли?“, „Наистина ли?“, „Това е интересно“ и то повторени няколко пъти в кратки интервали от време, могат да са първата „червена лампа“, че сте загубили интереса на събеседника си.

2. Прости въпроси

Languages

Простите въпроси от сорта на „Къде отиде?“, „Какво направи?“ и т.н., са друга индикация за липса на интерес. Хората, които проявяват интерес към разговора, е много по-вероятно да задават по-сложни и пояснителни въпроси.

3. Прекъсване

По принцип прекъсването е доста грубо. И все пак, ако насрещната страна често прави това, то най-вероятно тя е стигнала до крайна фаза на отегченост и се опитва да ви го покаже.

4. Не иска пояснения

Човек, който следи разговора с интерес, най-вероятно ще иска да пояснявате определени неща. Липсата на подобни изисквания, може да свидетелства загуба на интерес в насрещната страна.

5. Дисбаланс във времето на говорене на двете страни

Ако се хванете в ситуация, в която водете монолог и говорите в над 80% от времето, то най-вероятно това не е защото сте прекалено харизматичен и насрещната страна е запленена от чара ви. По-вероятно е да сте отегчили напълно събеседника си.

6. Позицията на тялото

body

Хората, които комуникират успешно, обикновено са обърнати изцяло лице в лице с насрещната страна. Ако човекът срещу вас е частично обърнат към вас, то много е вероятно да сте го загубили като слушател.

Още по-лошо е, ако събеседникът ви си гледа телефона или проверява документи.

Провери също

робърт шилер

Р. Шилер: Дългосрочните инвеститори да внимават с щатските индекси

Един от най-уважаваните икономисти и носител на нобелова награда за икономика – Робърт Шилер, предупреди …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *