четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Дж. Гъндлах: Сега или никога за повишение на лихвите

Дж. Гъндлах: Сега или никога за повишение на лихвите

Инвестиционното гуру – Джефри Гъндлах, заяви в края на миналата седмица, че ако Фед не повиши лихвите през декември „никога няма да повишат лихвите отново“.

„Облигационният пазар дава карт-бланш за повишение на лихвите“, допълни още финансовият експерт в интервю за CNBC. “Фед абсолютно задължително трябва да повиши лихвите през декември, ако изобщо планира някога да направи това“.

Дж. Гъндлах: Предстоят лоши времена за инвеститорите в облигации

Рязкото повишение на лихвите по държавните облигации от лятото насам, до голяма степен е свършило основната част от задачата на потенциалното повишение на лихвите. Лихвите по 10-годишните щатски облигации са се повишили с 0.77 процентни пункта, от дъното им на 6-ти юли.

гъндлах

В същото време, лихвите по двугодишните облигации добавиха 0.36 процентни пункта, при това в среда, в която Фед запази лихвите без промяна, припомня Гъндлах.

Според инвеститорите, налице е 76.3% вероятност да станем свидетели на повишение на лихвите на следващото заседание на резерва на 13-14-ти декември. Проблемът е, че те не очакват след това лихвите да бъдат повишени до септември 2017-та година, което е малко оптимистично, особено при признаци за по-сериозна инфлация.

Перспективите за ръст в инфлацията обаче, са сериозни, особено при президент Тръмп.

Според Гъндлах, очакваното повишение на лихвите през декември, едва ли ще има сериозно въздействие върху икономиката. „Помислете например за ипотечните кредити, голяма част от които са с лихви от 3% през последните години. И това не е имало особено драматично въздействие върху пазара на труда и икономиката като цяло“, смята още Гъндлах.

„Ако Фед не повиши лихвите през декември, то може да се приеме, че резервът никога няма да ги повиши отново“, заключава още експертът.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *