вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Северна Корея, следващото „голямо нещо“?

Северна Корея, следващото „голямо нещо“?

Джим Роджърс е един от най-известните контра-трейдъри в света. Един от най-смелите му залози обаче, са опитите му да залага на Северна Корея.

Шест „черни лебеда“, които могат да променят човечеството завинаги

Известният инвеститор и съосновател на популярния Quantum, заедно с Джордж Сорос, коментира пред изданието Real Vision TV, че в момента Северна Корея е там, където беше Китай през 1981 година.

„Ако всички си купим южнокорейска валута, то някой ден ще сме богати“, коментира Роджърс.

Накратко, според Роджърс, Северна Корея ще започне да се отваря към света и това ще направи страната сигурно печеливш залог.

kim

„Северна Корея днес е там, където бе Китай през 1981-ва година. Китай започна да се отваря през 78-ма. Повечето инвеститори, включително и аз, или не бяхме достатъчно навътре със случващото се, или ако бяхме, го игнорирахме. Северна Корея прави именно това в момента“, допълва още гениалният Роджърс.

„В момента в Северна Корея са налице 15 свободни търговски зони. Можете да си организирате турове с колелета в страната, ако искате. Сигурен съм, че ако бащата на Ким Джонг Ун бе жив в момента, щеше да го обеси. Ако дядо му беше жив, то първо щеше да го изтезава и после да го обеси“, коментира експертът.

Роджърс припомня, че в момента китайски и руски инвеститори насочват сериозни капитали към страната, като заяви, че дори без малко да стане акционер в китайска компания, която държи банка в Северна Корея. Адвокатът му обаче, му е казал, че не може да инвестира в тази компания.

Роджърс е известен със смелите си инвестиции. Той има инвестиции в Зимбабве и Руанда. Той обаче, не е единственият, който гледа към Северна Корея.

Северна Корея във все по-голяма степен се опитва да привлича чужди инвестиции, като дори поства видеа за „уникалните си икономически зони в YouTube. Според данни на изданието the New York Times, мениджърът Джеймс Пасин също е търсил начини да инвестира в страната.

Все още страната е в доста конфликтна ситуация с останалия свят. Тя продължава да изстрелва ракети, като Ким Джонг Ун, дори организира парти за да отпразнува последните балистични тестове. Действията на страната пък, срещат все по-голяма реакция от страни като Китай, Япония и Южна Корея, както и от страна на ООН.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *