четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Д. Айнхорн: Скъсявайте Netflix

Д. Айнхорн: Скъсявайте Netflix

Популярният инвеститор Дейвид Айнхорн, разкри своята позиция, с която възнамерява да отиграе „президента Тръмп“. И това е Netflix.

В писмо към клиентите на Greenlight Capital, в края на миналата седмица, Айнхорн добави името на компанията към така наречената си кошница от надценени позиции „bubble basket“.

Защо Дейвид Айнхорн скъсява Netflix и Amazon?

Айнхорн смята, че компанията не е добре позиционирана, за да се възползва от потенциалните политики на Тръмп, особено по направление на намаляването на данъците върху корпоративните печалби.

дейвид айнхорн

„Компаниите от „bubble basket“ се отличават с това, че нямат печалби, което ги прави зле позиционирани, за да се възползват от очакваните намаления на корпоративните данъци“, пише Айнхорн, в писмото към своите клиенти.

„В допълнение, очакваното ускоряване на щатската икономика, ще даде възможност на инвеститорите да откриват ръст, без да е необходимо да плащат висока премия, за слабопечеливши компании“, смята още финансовият експерт.

Netflix реализира печалба от 75 милиона долара, през изминалото трето за компанията тримесечие, при приходи от 2.29 милиарда долара. Или маржин на печалбата от едва 2.3%.

Този процент се очаква да се запази и когато компанията изнесе резултатите си за четвъртото тримесечие, според прогнози на FactSet.

В допълнение, Айнхорн не е особено голям фен на оригиналното съдържание, произвеждано от компанията. Въпреки големия брой награди, спечелени от сериали собственост на Netflix, според експертът, няма доказателства, че това носи след себе си допълнителни финансови изгоди.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *