петък , януари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Сорос удвоява късия си залог върху S&P, Бъфет повишава позицията си в Apple

Сорос удвоява късия си залог върху S&P, Бъфет повишава позицията си в Apple

След като представихме историята на успеха на Джордж Сорос, време е да погледнем и към това към какво е насочил инвестициите си в момента гениалният инвеститор. Справка сочи, че фамилният фонд – Soros Fund Management, е повишил „мечия“ си залог (или залог за спад) върху широкият индекс S&P 500.

През второто тримесечие, Сорос е купил пут-опции за 1.9 милиона акции на индексния фонд SPDR S&P 500 ETF (SPY), с което общата му къса позиция върху индекса възлиза на над 4 милиона акции. Това е най-голямата позиция в портфейла на фонда.

Обикновено пут-опциите се използват за залог, че един актив ще пада. С покупката на пут-опции базирани върху индексния фонд, следящ движението на широкия индекс S&P 500, Сорос получава правото, но не и задължението да продаде акциите на фонда на определена в момента цена, но в бъдещ момент.

george-soros-owes-him-1952389829

Или казано по друг начин, ако индексът се понижи, Сорос ще реализира добър доход.

Сорос бе един от инвеститорите, които предупредиха преди референдума във Великобритания, че потенциалното напускане на страната на ЕС ще има „катастрофални последици“. На 30-ти юни, последния ден на второто тримесечие, той отново отправи сериозно предупреждение към европейския парламент.

Явно Сорос наистина е убеден в развитието на негативен сценарий, което се потвърждава от действията му.

А сега, нека погледнем към действията на друг гениален инвеститор през второто тримесечие. Фондът на Уорън Бъфет е добавил към позицията си в Apple през второто тримесечие и е намалил инвестицията си в Wal-Mart.

Бъфет послуша съвета ни и си купи акции на Apple

Въпреки, че Бъфет не веднъж е коментирал, че няма практика да инвестира в технологични компании, Berkshire Hathaway е повишила позицията си в Apple с над 50% – от 9.8 на 15.2 милиона акции, според последните данни.

уорън бъфет

За пръв път от Berkshire Hathaway оповестиха позицията си в Apple през май.

Междувременно Бъфет е продал 15 милиона акции от Wal-Mart Stores, или е намалил инвестицията си в компанията с 27% до 40.2 милиона акции.

От там още са намалили инвестициите си в Liberty Media Co (LMCK), Liberty Media Grup (LMCA), Suncor Energy (SU), и VeriSign (VRSN).

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *