четвъртък , декември 14 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Д. Тепър: Притеснен съм за пазара

Д. Тепър: Притеснен съм за пазара

Един от най-успешните портфолио-мениджъри на всички времена – милиардерът Дейвид Тепър, основател на Appaloosa Management, изрази тревога по отношение на настоящото състояние на пазара.

„Доста съм притеснен за пазара в момента“, коментира Тепър, пред финансовото издание CNBC.

И гениалните инвеститори не винаги успяват да бият пазара (вижте представянето им)

Докато ръстът на заплащането и силата на долара оказват натиск върху маржина на печалбите на компаниите, инвеститорите трябва да се справят и в среда на несигурност, свързана с президентските избори, коментира Тепър.

david-tepper_650x455

„В зависимост от изхода от изборите, пазарът може да се движи в различни посоки. Така, че като цяло, съм доста притеснен за пазара, макар и не съвсем мечи настроен за него“, коментира още Тепър.

Фондът на гениалният инвеститор управлява в момента активи на стойност около 19 милиарда долара. „Доста сме леки по отношение на инвестициите си в акции и имаме много кеш“, допълва още Тепър.

Ако борсовите индекси се понижат, заради изборите, според Тепър, Фед ще е много по-малко вероятно да повиши нивата на лихвите до края на годината. Но, ако пазарът се задържи при настоящите си нива, то според Тепър, Фед ще прибегне до повишение на лихвите.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *