неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Три потенциални трейда за 2017-та година

Три потенциални трейда за 2017-та година

На провела се в края на миналата седмица конференция Investor Finance Forum, Цветослав Цачев, експерт от Елана Трейдинг, предложи три потенциални трейда за следващата 2017-та година, на база очакванията му за това какво ще се случва на финансовите пазари.

Кога да купувате еврото?

И трите сделки включват в себе си една къса и една дълга позиция, като идеята е дългата позиция да се представя по-добре от късата, което да носи печалба на инвеститорите.

Ето и трите предложения:

Първия трейд е удължаване на щатските банки и скъсяване на европейските, или за по-лесно, на широкия щатски индекси S&P 500.

къща вноска

В основата на тази идея стои схващането, че щатските банки ще се представят по-добре от европейските, или от пазара като цяло, в среда на управление на президент Тръмп. Щатските банки се оттърваха от лошите си ипотечни кредити и са в много по-добра ситуация, в сравнение с европейските си конкуренти, смята Цачев.

Вторият предложен трейд от експерта, бе удължаване на щатски държавни облигации, обвързани с инфлацията и скъсяване на дългосрочни щатски облигации. Логиката е, че в среда на повишаваща се инфлация, първите облигации ще поскъпват, докато вторите ще поевтиняват, заради очакваното повишение на лихвите от страна на Фед.

И третата предложена стратегия от Цачев бе – удължаване на индустриални щатски компании и скъсяване на такива от комуналния сектор.

Идеята на този трейд е, че президентът Тръмп ще стимулира сериозно икономиката, което ще облагодетелства книжата на индустриалните компании. В същото време комуналните компании, регистрираха изпреварващ ръст през тази година и е много възможно да се представят по-зле в среда на повишаващи се лихви. Този род компании са сериозно задлъжнели и ще изпитват затруднения при по-високи лихви, смята още Цачев.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на активи

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *