понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Три технологични прогнози за 2017-та година

Три технологични прогнози за 2017-та година

Продължаваме с прогнозите на експертите, относно това какво се очаква да се случва през следващата 2017-та година. Този път, ще погледнем към технологиите и какви са тенденциите, очаквани да доминират през следващата година.

Дейвид Голдън, управляващ партньор в Revolution Ventures

Голдън очаква по-нататъшна иновация при финансовите технологии, макар и това да може да се окаже технологичния сектор с най-големи регулации.

Р. Шилер: Развитието на технологиите се превръща в проблем

Много компании, разработват елегантни решения за финансиране, които или са по-евтини от наличните към днешна дата, като дебитните и кредитните карти, или са насочени към потребителите, които могат да не бъдат одобрение за финансиране. В крайна сметка, кредитите най-вероятно ще се присъединят към продуктите, които са лесно достъпни, при наличието на търсене.

quiz-test-your-knowledge-of-the-years-biggest-technology-stories-136403098976803901-151229151054

Секторът „финтех“ обаче, е в начална фаза на регулация, в почти всички водещи страни по света, като по-нататъшни рестрикции и ограничения, е напълно възможно да бъдат въведени.

Голдън смята, че вълна от нови сливания и поглъщания през следващата година е напълно възможна. Новите компании обаче, ще продължат да функционират като стартъп-компании и ще продължат да привличат таланти с по-атрактивно възнаграждение от традиционната индустрия, прогнозира още експертът.

Раж Гангули, основател и управляващ партньор в B Capital Group

Гангули прогнозира коренна промяна в основните технологични центрове.

Следствие на БРЕКЗИТ-а, финтех-компаниите ще започнат да местят своите централи от Великобритания в Германия. В допълнение, популизмът в САЩ, също се очаква да окаже въздействие върху технологичния сектор и да отслаби щатските позиции като технологичен център. Компании като Uber и Amazon, ще продължат да разместват пазара на труда в САЩ, благодарение на новите си технологии, като например представените от Amazon дронове.

Сингапур, Канада, Индия, Китай и Ирландия са страните, които в най-голяма степен ще се облагодетелстват от трендовете на репозициониране на технологичните компании, предвид на това, че предлагат позитивна среда за бизнес.

Брадли Тъск, изпълнителен директор и основател на Tusk Holdings

Тъск смята, че основният тренд при технологиите през следващата година ще е – несигурността.

Класификацията на работещите през следващата година (работещи на пълно работно време, фрилансери, контрактори и т.н.), ще стане сериозно предизвикателство, предвид на динамиката и тенденциите при работната сила.

Марихуаната ще продължи да печели позиции в нови региони в САЩ, като легализацията й се очаква да продължи с пълна сила.

В допълнение, регулациите, свързани с възможността щатските компании да наемат високо-квалифицирани чуждестранни работници, също могат да претърпят сериозни промени. Това може да затрудни наемането на квалифицирани кадри от чужбина, от страна на стартъпите.

Споделеното финансиране, може да бъде освободено от излишни тежести, свързани с регулацията, по време на мандата на Тръмп, смята още Тъск.

В допълнение автономните автомобили, най-вероятно ще продължат по пътя си напред, с извоюване на победа над опитите да бъдат спрени в много щати, според технологичния гуру.

Технологичният сектор, най-вероятно ще стане свидетел на нова вълна от сливания и поглъщания, до голяма степен следствие на данъчна реформа. Последната, ще ускори активността при новите първични публични предлагания.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *