сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Т. Реслър: Тръмп като президент ще предизвика много волатилност

Т. Реслър: Тръмп като президент ще предизвика много волатилност

Милиардерът Тони Реслър, основател и изпълнителен директор на Ares Management (ARES), управляваща активи на стойност над 100 милиарда долара заяви, че „без съмнение“ волатилността на фондовите пазари ще се повиши, ако Доналд Тръмп спечели президентските избори.

Тръмп: Щатските индекси са балон

„Лично аз смятам, без да залагам на това кой ще спечели… но мисля, че Доналд Тръмп като президент ще донесе повече волатилност на фондовите пазари. На такова мнение съм, защото Тръмп е известен с коментарите си, които един щатски президент трябва да е много, много внимателен да прави. И съм убеден, че подобни коментари, ако Тръмп стане президент, ще имат значително въздействие върху волатилността на фондовите пазари.“, коментира още Реслър, в интервю за финансовото издание Bloomberg вчера.

Според 54-годишния мениджър, ветеран, несигурността във връзка с политиката на Тръмп ще е предпоставка за волатилност на фондовите пазари.

тръмп

Реслър коментира обаче, че не всичко във връзка с Тръмп, като президент, ще е лошо за пазарите.

Намеренията му за намаляване на корпоративните данъци на щатските компании, ще направят така, че последните да се чувстват „по-комфортно“ във връзка с това да останат в пределите на САЩ.

„Трябва да отбележа, че някои от нещата, които Тръмп предлага не са лишени от смисъл“, допълва още Реслър. „Без съмнение обаче, евентуалния му избор за президент ще предизвика по-голяма волатилност, от тази която много инвеститори прогнозират“.

Все повече стават инвеститорите, които предричат победа на Тръмп. Един от тях е инвестиционният банкер Кен Молис, изпълнителен директор на Moelis & Co.

Провери също

дивиденти

Компаниите с повишаващ се дивидент – правилния избор от 1972 насам

Щатските акции са при най-високите си нива в историята. И все пак, оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *