вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Джейми Даймън: Успехът не е даденост

Джейми Даймън: Успехът не е даденост

Какво правим, когато един от най-влиятелните финансисти на нашето време, в лицето на изпълнителния директор на JPMorgan – Джейми Даймън, говори? Мълчим и слушаме…

Джак Ма: Ето защо бедните си остават винаги бедни

А ето и какво заяви Даймън в интервю за финансовото издание CNBC по-рано тази година:

джейми даймън

„Ще говоря за САЩ патриотично за секунда. Имаме най-значимата военна сила на планетата. Много мирни и добри съседи в лицето на Мексико и Канада. Някои от най-добрите университети в света, някои от най-добрите бизнеси на планетата, страхотна работна етика и много добри правни норми, далеч по-различни от тези които прилагаме във финансовата система. Най-големите и ликвидни пазара в света, които някога са виждани. Това не можете да го намерите в Бразилия, Русия, Индия и Китай. Не, не им се подигравам. В САЩ разполагаме с необходимите запаси от вода, храна и енергия. Отново това не можете да го намерите навсякъде. Например в Китай – там нямат достатъчно храна, вода и енергия. Те имат население от 500 милиона души, които живеят в бедност, като в същото време имат много съседи, с които трудно се разбират. Така, че ние американците трябва да отправим погледа си към това което правим най-добре. Нашето бъдеще ще е невероятно“, коментира изпълнителният директор“.

Разбира се не всичко е в цветя и рози, допълни още Даймън.

„Не разполагаме с правото да успеем задължително. Така, че съм съгласен с политиците, които припомнят, че имаме сериозни проблеми за решаване. Имиграцията, инфраструктурата, неравенството в доходите са част от тези проблеми. Така, че нека да работим заедно и да се обеденим около справянето с тези проблеми, за да постигнем страхотно бъдеще“, посъветва още Даймън.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *