Начална Страница / Съветите на успелите / Джейми Даймън: Успехът не е даденост

Джейми Даймън: Успехът не е даденост

Какво правим, когато един от най-влиятелните финансисти на нашето време, в лицето на изпълнителния директор на JPMorgan – Джейми Даймън, говори? Мълчим и слушаме…

Джак Ма: Ето защо бедните си остават винаги бедни

А ето и какво заяви Даймън в интервю за финансовото издание CNBC по-рано тази година:

джейми даймън

„Ще говоря за САЩ патриотично за секунда. Имаме най-значимата военна сила на планетата. Много мирни и добри съседи в лицето на Мексико и Канада. Някои от най-добрите университети в света, някои от най-добрите бизнеси на планетата, страхотна работна етика и много добри правни норми, далеч по-различни от тези които прилагаме във финансовата система. Най-големите и ликвидни пазара в света, които някога са виждани. Това не можете да го намерите в Бразилия, Русия, Индия и Китай. Не, не им се подигравам. В САЩ разполагаме с необходимите запаси от вода, храна и енергия. Отново това не можете да го намерите навсякъде. Например в Китай – там нямат достатъчно храна, вода и енергия. Те имат население от 500 милиона души, които живеят в бедност, като в същото време имат много съседи, с които трудно се разбират. Така, че ние американците трябва да отправим погледа си към това което правим най-добре. Нашето бъдеще ще е невероятно“, коментира изпълнителният директор“.

Разбира се не всичко е в цветя и рози, допълни още Даймън.

„Не разполагаме с правото да успеем задължително. Така, че съм съгласен с политиците, които припомнят, че имаме сериозни проблеми за решаване. Имиграцията, инфраструктурата, неравенството в доходите са част от тези проблеми. Така, че нека да работим заедно и да се обеденим около справянето с тези проблеми, за да постигнем страхотно бъдеще“, посъветва още Даймън.

Провери също

робърт шилер

Р. Шилер: Дългосрочните инвеститори да внимават с щатските индекси

Един от най-уважаваните икономисти и носител на нобелова награда за икономика – Робърт Шилер, предупреди …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *