събота , януари 20 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / А. Кашин: Възможно е да сме в началото на трудни седмици за пазарите

А. Кашин: Възможно е да сме в началото на трудни седмици за пазарите

Щатските фондови пазари стартираха новата година изключително добре. „Ралито Тръмп“ обаче, може и вече да е към своя край, след встъпването в длъжност на новия президент, коментират все повече пазарни наблюдатели.

Апокалиптични очаквания за щатските пазари от водещи експерти

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбеляза нов исторически рекорд, след изборната победа на Тръмп през ноември, като е на крачка от психологическата граница от 20 000 пункта. Това ниво обаче, не бе преодоляно от индекса.

Нещо повече, моментно миналия четвъртък, Dow се понижи под нивото от 19 762 пункта, от началото на годината, което го изведе на практика на минус за годината.

буря

Според легендата в търговията обаче – трейдърът Арт Кашин, директор в инвестиционната банка UBS, трудностите за щатските индекси в преодоляване на върховете им, от последните няколко седмици, могат да сочат още по-големи предизвикателства в близко бъдеще.

Кашин смята, че моментното понижение на Dow до отрицателна територия в началото на годината „е много често срещано, но тревожно явление“. Той препраща към мнението на Джейсън Гопферт от SentimenTrader, относно това как може да се тълкува подобно движение.

„Индексът Dow е на негативна територия от началото на годината. Понижението в четвъртък бе първото му минаване на минус през 2017-та година. Връщайки се назад до 1900-та година, е имало доста случаи в които индексът е минавал на отрицателна територия, две-три седмици, след началото на новата година. Подобно преминаване на минус е инициирало дори още по-големи продажби впоследствие, след като нервни трейдъри са закривали позициите си“, коментира Кашин.

Според Кашин, нивото от 20 000 пункта за Dow и по-нататъшен ръст за индексите, могат да останат недостъпни, поне в близко бъдеще.

„В исторически план, подобно понижение не е било само предупреждение, а предвестник на седмици, дори месеци на трудности“, коментира още експертът.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *