неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Водещ експерт: Можете да видите хаос в портфейлите си

Водещ експерт: Можете да видите хаос в портфейлите си

Налице е тенденция на охлаждане на фондовите пазари, който може да доведе до хаос за портфейлите. Това е предупреждението на водещ пазарен стратег.

„В момента се намираме в седемгодишен бичи пазар, като централните банки правят всичко възможно за, да стимулират търсенето“, според Савита Субраманиан, водещ стратег фондови пазари в Bank of America-Merrill Lynch, в интервю за финансовото издание CNBC.

„Погледнахме към всички тези индикатори, които бяха доста добри в прогнозирането на рецесии и екстраполирахме техните нива в текущия тренд. Те сочат към влизане в рецесия, някъде през втората половина на следващата година“, коментира още експертът.

Най-притеснително нещо, според щатската финансова институция е, че рискът за подобна рецесия не е имплементиран в нивата на търговия на акциите.

GS: Пет причини, защо щатските индекси ще падат

Широкият индекс S&P например, е на 1.8% от историческия си връх, при ниво от 2 193.81 пункта, постигнат на 15-ти август.

Таргетът на Субраманиан за широкия щатски индекс за края на годината е при ниво от 2000 пункта, или 7% под текущото ниво на показателя. Ако анализаторът е прав в прогнозите си за рецесия през следващата година, то много е вероятно ситуацията за индикатора да се влоши през следващата година.

фондов пазар

„Това което ме плаши е, че пазарът е прекалено спокоен. Помните ли какво се случи през януари? След серия от негативни новини и изведнъж индексът се оказа при нива от 1 800 пункта“, припомня още експертът.

„Смятам, че това говори за функцията на реакция на пазарните участници. Има много нервни пръсти, които са на бутона. Има много сделки, които чакат да бъдат сключени при първи симптоми на пазарна слабост и да усложнят ситуацията“, прогнозира още Субраманиан.

Въпреки, че са налице много неща, за които инвеститорите да се притесняват в момента, експертът признава, че технологичният сектор и сектора на здравните компании са най-добре позиционирани в момента.

„Компаниите от двата сектора са доста евтини, на сравнителна база“, коментира Субраманиан.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *