неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Един от десетте най-сигурни начина да си загубите парите!

Един от десетте най-сигурни начина да си загубите парите!

В средата на юли, индексът на сините чипове S&P 500 се повиши до исторически рекорд. В същото време индексът на волатилността VIX се понижи до 11-месечен минимум.

Към момента индексът, следящ страха сред инвеститорите, е при нива малко под 13.

Всъщност периодите с подобно ниско съотношение на индекса следящ волатилността не са особено много. От 1990-та година насам, индексът се е понижавал под 13 общо 130 пъти.

Т. Реслър: Тръмп като президент ще предизвика много волатилност

Средният спад на S&P 500 през следващия един- и три месеца, когато се е случвало това, е бил по-малко от наполовина в сравнение с останалите периоди от време. В следващия месец, средното понижение на широкия индекс е било 1.3%, при средно 2.8% за останалите периоди с месечен спад.

За последвалите три месеца пък, понижението на индекса е било 2.4%, спрямо спад от 4.9% в периоди на спад през останалите периоди.

Така, че какво могат да очакват инвеститорите от тук нататък. На първо място – по-слаб спад на индекса, ако такъв изобщо се случи през следващите един и три месеца.

В допълнение, трябва да се отбележи, че средните повишения, когато VIX се понижи под 13, също са били по-слаби от средните…

волатилност

Инвеститорите обаче, трябва да имат в предвид, че е особено опасно да залагат на повишение на индекса VIX, посредством фондове като ProShares Ultra VIX Short-Term Futures Fund (UVXY), или пък iPath S&P 500 VIX Short-Term Futures Fund (VXX).

Всъщност търговията с тези два индексни фонда, са един от 10-те най-сигурни начини инвеститорите да губят от своите средства, според експерти.

Откакто фондовете, базирани на волатилността – VXX и UVXY са били създадени, трейдърите са насочили към тях 12 милиарда долара.

От тях към момента са останали едва 4.5 милиарда долара. Така, че двата фонда сумарно са унищожили стойност за инвеститорите в размер на 7.5 милиарда долара от януари 2009-та година насам.

През последните три месеца, индексът на волатилността VIX се е търгувал в границите между 11 и 18. Фондът VXX е донесъл загуба на инвеститорите от 31%, откакто VIX се понижи под 13 през юли.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *