понеделник , май 29 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Започнете от най-малките разходи (а защо не от тоалетната хартия)!

Започнете от най-малките разходи (а защо не от тоалетната хартия)!

Следващият път, когато влезете в магазина се замислете за това… Според изследвания, тоалетната хартия, купена в по-големи разфасовки, от 36 броя, е средно с 44.3% по-евтина от тази в разфасовка по четири.

Вижте още: Това е тайната към забогатяването

Изследванията сочат, че домакинствата с високи доходи е много по-вероятно да си купят голяма разфасовка, в сравнение с тези с по-ниски доходи. До този извод е достигнато, след прегледа на 2.8 милиона покупки, направени от 110 000 домакинства в САЩ за периода между 2006 и 2012-та година.

Домакинствата с годишен доход от 100 000 долара или повече, е много по-вероятно да купуват стоки в големи разфасовки и да се възползват от отстъпките в цените.

Free-Shipping-3Pieces-Money-Toilet-Roll-Dollar-Bill-Toilet-Paper-Novelty-Toilet-Tissue-Wholesale

Според проучването обаче, дори и домакинствата с доходи от 20 000 долара на година или по-малко, могат в много по-голяма степен да се възползват от намаленията.

Факт е, че много от домакинствата с по-ниски доходи, нямат възможност наистина да пазаруват на „едро“ и да се запасяват от определени стоки, поради по-ограничените им разполагаеми ресурси, в условията на твърди месечни разходи.

Вижте още: Какво богатите правят по-различно от вас

Поради тази причина, според изследванията, хората които купуват тоалетна хартия „на дребно“, плащат средно 0.03 цента повече за руло, отколкото е необходимо.

И макар тази сума да е на пръв поглед пренебрежимо малка, тук не става въпрос само за тоалетната хартия. Изследванията сочат още, че бедните плащат повече от богатите за неща като – транспорт, жилища, храна и здравеопазване.

А както не веднъж сме казвали, спестените разходи, когато се капитализират за един дълъг период от примерно 30 години се превръщат в сериозна сума… А какво ще стане, когато започнете да пестите от всичко по малко?

Провери също

обитации

Колко можете да загубите от облигации в среда на повишение на лихвите?

Да сте наясно с това колко точно риск поемате, е ключово за да предпазите портфейлите …