петък , януари 19 2018
Начална Страница / Съветите на успелите / Започнете от най-малките разходи (а защо не от тоалетната хартия)!

Започнете от най-малките разходи (а защо не от тоалетната хартия)!

Следващият път, когато влезете в магазина се замислете за това… Според изследвания, тоалетната хартия, купена в по-големи разфасовки, от 36 броя, е средно с 44.3% по-евтина от тази в разфасовка по четири.

Вижте още: Това е тайната към забогатяването

Изследванията сочат, че домакинствата с високи доходи е много по-вероятно да си купят голяма разфасовка, в сравнение с тези с по-ниски доходи. До този извод е достигнато, след прегледа на 2.8 милиона покупки, направени от 110 000 домакинства в САЩ за периода между 2006 и 2012-та година.

Домакинствата с годишен доход от 100 000 долара или повече, е много по-вероятно да купуват стоки в големи разфасовки и да се възползват от отстъпките в цените.

Free-Shipping-3Pieces-Money-Toilet-Roll-Dollar-Bill-Toilet-Paper-Novelty-Toilet-Tissue-Wholesale

Според проучването обаче, дори и домакинствата с доходи от 20 000 долара на година или по-малко, могат в много по-голяма степен да се възползват от намаленията.

Факт е, че много от домакинствата с по-ниски доходи, нямат възможност наистина да пазаруват на „едро“ и да се запасяват от определени стоки, поради по-ограничените им разполагаеми ресурси, в условията на твърди месечни разходи.

Вижте още: Какво богатите правят по-различно от вас

Поради тази причина, според изследванията, хората които купуват тоалетна хартия „на дребно“, плащат средно 0.03 цента повече за руло, отколкото е необходимо.

И макар тази сума да е на пръв поглед пренебрежимо малка, тук не става въпрос само за тоалетната хартия. Изследванията сочат още, че бедните плащат повече от богатите за неща като – транспорт, жилища, храна и здравеопазване.

А както не веднъж сме казвали, спестените разходи, когато се капитализират за един дълъг период от примерно 30 години се превръщат в сериозна сума… А какво ще стане, когато започнете да пестите от всичко по малко?

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …