понеделник , декември 11 2017
Начална Страница / Съветите на успелите / Защо потенциалът за поскъпване на златото е неограничен?

Защо потенциалът за поскъпване на златото е неограничен?

Златото възстанови голяма част от загубите си, след изборната победа на Доналд Тръмп. Добрата новина за инвеститорите обаче е, че все още най-доброто пред жълтия метал може тепърва да предстои.

Един фактор ще продължи да подкрепя ръста в цената на златото – и това е Фед, според трейдъра Тод Колвин.

Колвин смята, че поскъпването на златото ще приключи, когато Фед извади ръката си от „буркана с мед“, коментира експертът пред изданието СNBC.

Citi: Една суровина ще ви защити по-добре от златото

Фед обаче едва ли ще прибегне до „агресивно повишение“ на лихвите в обозримо бъдеще, предвид на несигурността за световната икономика в светлината на референдума във Великобритания и политическата несигурност на „стария континент“.

злато

„Поскъпването на златото е забележително. То се предопредели до голяма степен от „объркания Фед“ и липсата на действия от страна на резерва“, коментира Колвин, който е вицепрезидент по глобални продажби в Ambrosino Brothers.

Колвин не е единственият на пазара с положителни очаквания за цената на златото. През изминалата седмица, експерти от Bank of America-Merrill Lynch прогнозираха поскъпване на златото към 1 500 долара за унция.

Краткосрочната прогноза на Колвин е за злато при нива от 1 400 долара за унция или с над 200 долара над текущите нива, при които се търгува благородният метал.

Защо да инвестирате в злато в момента?

Златото не е се е повишавало над 1 400 долара през последните три години.

В допълнение Колвин смята, че сме много близо до формиране на връх за широкия щатски индекс S&P 500, което ще е друг фактор, който ще оказва позитивно въздействие върху цената на златото.

Провери също

Четири съвета как да се държите на сцена от световния шампион по публични речи

Да приковеш вниманието на тълпата в залата, когато изнасяш реч е талант и изкуство. Често …