вторник , декември 6 2016
+500
Начална Страница / Съветите на успелите / Защо потенциалът за поскъпване на златото е неограничен?

Защо потенциалът за поскъпване на златото е неограничен?

Златото отбеляза най-дългото си повишение от 2011-та година насам. За тези, които са го пропуснали обаче, някои специалисти имат добра новина. Все още най-доброто пред жълтия метал може тепърва да предстои.

Един фактор ще продължи да подкрепя ръста в цената на златото – и това е Фед, според трейдъра Тод Колвин.

Колвин смята, че поскъпването на златото ще приключи, когато Фед извади ръката си от „буркана с мед“, коментира експертът пред изданието СNBC.

Citi: Една суровина ще ви защити по-добре от златото

Фед обаче едва ли ще прибегне до повишение на лихвите в обозримо бъдеще, предвид на несигурността за световната икономика в светлината на референдума във Великобритания.

злато

„Поскъпването на златото от началото на годината не е забележително. То се предопредели до голяма степен от „объркания Фед“ и липсата на действия от страна на резерва“, коментира Колвин, който е вицепрезидент по глобални продажби в Ambrosino Brothers.

Колвин не е единственият на пазара с положителни очаквания за цената на златото. През изминалата седмица, експерти от Bank of America-Merrill Lynch прогнозираха поскъпване на златото към 1 500 долара за унция.

Краткосрочната прогноза на Колвин е за злато при нива от 1 400 долара за унция или с около 50 долара над текущите нива, при които се търгува благородният метал.

Защо да инвестирате в злато в момента?

Златото не е се е повишавало над 1 400 долара през последните три години.

В допълнение Колвин смята, че сме много близо до формиране на връх за широкия щатски индекс S&P 500, което ще е друг фактор, който ще оказва позитивно въздействие върху цената на златото.

plus500

Провери също

мултимилионер

Какво е необходимо, за да станете мултимилионер?

Амбиция, здрава работа и финансова дисциплина, са част от нещата, които са ви нужни, за …

plus500