вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Технологии / Април е най-добрият месец за покупка на Android смартфон

Април е най-добрият месец за покупка на Android смартфон

Този месец се очертава да е най-добрия в годината за търсещите да си купят ново Android-устройство. На шести април ще бъде представен емблематичният модел на Huawei – P9, както и моделът от по-нисък клас M3 Note на Meizu.

По-късно дебютите ще продължат с дългоочакваният HTC One M 10, както и моделите R9 и R9 Plus. Междувременно ще видим и новия OnePlus 3.

Всичко това става реалност след изключително наситен месец март, в който бяха представени модели като Xiaomi Mi 5 и Samsung Galaxy S7, както и LG G5.

Към края на месеца се очаква да видим и новия Zopo Speed 8, който се очаква да е първия смартфон в света с десетядрен процесор.

Защо се случи това през април?

32

Причините април да е толкова наситен на нови дебюти са няколко. На първо място минаха шест месеца от представяенто на новата операционна система Android Marshmallow. Този период е традиционно необходим на производителите да се адаптират към нея.

През последните три години Google представя последната си версия на Android през октомври, или моментът в който основният му конкурент Apple представя ъпдейта на операционната си система.

На второ място производителите станаха готови да въведат новия супер-производителен процесор на Qualcomm – Snapdragon 820.

Новите Android-смартфони се отличават със следните характеристики, които във все по-голяма степен си проправят път сред тях. Първо това са портовете тип USB-C, застъпвани все повече от производители като LG и Huawei.

На второ място, все повече производители се ориентират към хипотезата, че само една камера на е достатъчна и ставаме свидетели на модели с две задни камери, и подобрени характеристики, като оптично стабилизиране, лазарен автофокус, по-бързи обективи и т.н.

И на трето място, все по-големи и мощни стават батериите на устройствата в усилията си да утолят жаждата на потребителите за повече заряд.

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …