четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Технологии / Ето защо OnePlus 3 може би е по-добър избор от Galaxy S7

Ето защо OnePlus 3 може би е по-добър избор от Galaxy S7

Когато моделът Galaxy S7 бе представян преди няколко месеца, той единодушно бе определен от експертите като най-добрия Android-смартфон на пазара и висока летва за Apple и Google. Последните две компании пък се смяташе, че са единствените, които могат да представят по-добър продукт.

Оказва се обаче, че това не е точно така. Предизвикателство към доминацията на модела на Samsung, като най-добър смартфон на пазара в момента, идва от един не особено претенциозен производител – в лицето на китайската компания OnePlus.

Нов евтин смартфон с цена от 99 долара от ZTE

Според някои пазарни наблюдатели, моделът на компанията OnePlus 3 може да се каже, че е по-добър от Galaxy S7. Ето и как се мотивира подобно твърдение:

Моделът Galaxy S7 е с красив дизайн, но със стъклен гръб. Това го прави по-чуплив при изтървания. За разлика от него OnePlus 3 е с метално тяло, което е много по-здраво и издръжливо.

galaxy vs oneplus

Моделът Galaxy S7 разполага с изключителна мощност. Тя обаче, остава под тази на новопредставения OnePlus 3, който разполага с повече оперативна памет и по-добър мениджмънт на паметта, което го прави и по-бърз от конкурента му.

В допълнение OnePlus 3 не се нагрява толкова много, както по-именития Galaxy S7.

Софтуерното преживяване също е от голямо значение. Софтуерът на Samsung – TouchWiz, базиран на Android Marshmallow идва с много допълнителни трикове, които обаче добавят сложност в ползването му.

Ако имате 450 лева, това е най-добрият смартфон, който можете да купите

От друга страна моделът OnePlus 3 е със софтуер Oxygen OS, много лесен и интуитивен за използване, който също така е и много бърз.

В допълнение, моделът OnePlus 3 се отличава и с по-издръжлива батерия, която според експертите издържа с до няколко часа повече в сравнение с по-именития модел.

Китайският смартфон се отличава и с най-добрия сензор за пръстови отпечатъци, откриван при наличен модел на Android в момента.

Там, където Galaxy S7 обаче е недостижим, е по отношение на дисплея и камерата, които са с по-високо качество от тези на OnePlus 3.

Ако тези два фактора обаче, не са определящи за вас, то определено може да се каже, че въз основа на далеч по-ниската цена, китайският смартфон може и да е по-добрия избор.

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …