събота , януари 20 2018
Начална Страница / Технологии / Потребителите ползват iPhone-те си по-дълго

Потребителите ползват iPhone-те си по-дълго

Краят на субсидиите при покупка на смартфони в САЩ, кара потребителите да чакат повече, преди да ъпгрейднат устроствата си. И това не е добре за Apple.

През последните три години, сред купувачите на iPhone се наблюдава тенденция да ползват устросйтвата си по-дълго преди да ги „пенсионират“, това сочат данни от изследване на Consumer Intelligence Research Partners (CIRP).

iphone-6s-plus-rosa

През 2013-та година 66% от iPhone-те са били или под една година, или между една и две години.

За сравнение през март на тази година едва 51% от тези устройства попадат в тези две групи, според изследването.

Преди три години само 5% от устройствата са били на възраст над 3 години, докато към март на тази – те вече са 12%.

Като цяло, средната продължителност на ползване на смартфоните на Apple, се повишава с 3 месаца, за разглеждания период.

След 2007 година, цикълът на сериозно ъпгрейдване на смартфоните на щатският производител бе определен на две години. През една година се провежда представяне на обновена s-серия, която обаче, като цяло е по-скоро рефрешване, от колкото цялостна промяна в смартфона.

С напредването на технологиите обаче, този срок от две години е твърде голям и потребителите често са нетърпеливи, като много от тях предпочитат да мигрират към други операционни системи.

Краят на програмите за субсидиране на покупките от четирите водещи щатски оператора, могат допълнително да натежат върхуп продажбите на Apple, прогнозират експерти.

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …