понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Технологии / На пазара най-после излиза конкурентен Chromebook

На пазара най-после излиза конкурентен Chromebook

Устройството Chromebook, действащо с операционната система на Google, си бе поставило амбициозна цел – да бъде добра и далеч по-евтина алтернатива на лаптопите с операционна система Windows или макбуците на Apple. До момента обаче, те не се приемаха на сериозно.

Това може би е на път да се промени, с представянето на двата нови хромбука на Samsung – Chromebook Plus, който ще стане достъпен на 12-ти февруари и модела Pro, който ще излезе по-късно през април. Те ще позволяват на потребителите, свободен достъп до милионите Android-приложения от Google Play Store, които всички сме свикнали да ползваме на смартфоните си.

Каква е разлика между двата?

Освен, че моделът Plus е в сребрист цвят, а Pro е черен, двете устройства ще са с 12.3-инчови дисплеи. И двата ще се продават със стилна писалка. Първият обаче, ще е с цена от 449 долара, докато втория – 549 долара.

Иначе по-евтиният модел е базов и е за потребителите, които смятат просто да браузват в интернет, като ще ползват предимно приложенията.

Моделът Pro е с далеч по-мощен процесор от Intel, като на него потребителите ще могат едновременно да работят с 20 прозореца, докато гледат нещо в социалните мрежи. Или ще е предназначен за потребителите с повече изисквания и които ще гo ползват и за работа.

И двата модела са тънки и леки, с дебелина от едва 0.55 инча. За разлика от повечето хромбуци, те ще могат да се сгъват като таблет, благодарение на възможностите си за сгъване на 360 градуса. Може да се каже, че дисплеите им ще са доста добри с резолюцията си от 2 400 х 1 600 пиксела.

И макар 12.9-инчовите таблети на Apple да са по-тънки, по-леки и с по-голяма резолюция на екраните им, не бива да се забравя, че те са и далеч по-скъпи, стартиращи от 799 долара. И това без добавената стойност за клавиатурата и писалката.

Сред основните недостатъци на хромбуците, може да се посочи клавиатурата, която не е пълноразмерна и може да предизвика известни трудности, сред потребителите на лаптопи. В допълнение, устройствата разполагат само с порт USB C port, така че ще са нужни отделни адаптери, ако искате например да прикачите към тях принтери, или други периферни устройства.

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *