събота , януари 20 2018
Начална Страница / Технологии / Новият LG G5 – един от най-революционните смартфони от години?

Новият LG G5 – един от най-революционните смартфони от години?

Напоследък основен проблем сред смартфон производителите е фактът, че емблематичните им модели не се отличават съществено от конкурентите им. Те са с едни и същи процесори, едни и същи камери, един и същ софтуер… и т.н.

Това прави много трудно изборът на потребителите да наклони сериозно към някой от тях.

От LG обаче, се опитват да се диференцират на пазара с последния си модел LG G5, който експертите определят като един от най-революционните модели през последните години.

На пръв поглед моделът е поредния Android-смартфон с високи технически характеристики. При задълбочено проучване обаче, това е първия модуларен смартфон, представен на пазара от някои от водещите производители…

Той се отличава с 5.3-инчов дисплей с най-висока резюлиця QHD, процесор Snapdragon 820, 4 GB оперативна памет, сензор за пръстови отпечатъци, метално тяло, порт USB Type-C, както и батерия от 2 800 mAh.

212

Цената му, както и техническите спецификации са почти същите както и на модела на Samsung, с който основно се конкурира Galaxy S7.

И докато моделът на LG не е нито водоустойчив, нито предлага безжично зареждане, за разлика от този на Samsung, едно е нещото, което му дава конкурентно предимство – възможност за закачане към него на допълнителни модули.

До момента от LG обявиха два подобни модула – Cam Plus и Hi-Fi Plus.

Първият модул предоставя специален бутон за снимки, възможност за приближение и ръчна настройка, както и по-голяма батерия, перфектната комбинация при необходимост за качествена фотосесия.

Вторият аксесоар дава възможност за поддържане на високо-качествени аудио файлове, благодарение на уважаваната марка Bang & Olufsen, която се очаква да привлече любителите на качествен звук.

От тук нататък възможностите за добавяне на нови модули, изглеждат безкрайни. Дали LG ще успее да монетаризира усилията си обаче, тепърва предстои да видим.

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …