вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Технологии / Пет страхотни иновации при смартфоните от последните пет години

Пет страхотни иновации при смартфоните от последните пет години

Светът на смартфоните се разви сериозно през последните пет години. Ето някои от най-големите технологични достижения при хардуера на „умните устройства“ за посочения период:

Скенери за пръстови отпечатъци и криптиращи технологии

Сериозно се поработи върху сигурността на смартфоните през последните години. Причината – те се ползват масово от потребителите, както за лични нужди, така и за работа.

скерен пръстови отпечатъци

Това наложи търсенето на начини за подсигуряване на „фирмените тайни“. Появиха се първите скенери за пръстови отпечатъци. От тогава до днес те се развиха сериозно, както по отношение на технологията и бързината на сканирането, така и по отношение на сигурността.

Тази технология навлезе широко в сектора и в момента може да бъде открита, дори при устройства от най-ниския ценови клас до 100 долара.

Технологията за бързо зареждане

След като стана ясно, че напредъкът по отношение на издръжливостта на батериите на смартфоните е минимален, компаниите прибягнаха към разработване на нови стандарти за бързо зареждане на устройствата си.

Qualcomm-Quick-Charge-2-0

Това направи така, че последният смартфон на Samsung – Galaxy S7, да може да се зареди напълно само за два часа. Дори и половин часово зареждане на устройството му дава сериозен заряд, благодарение на технологията на Qualcomm „QuickCharge“.

Супер висока резолюция на екраните

Смартфоните от най-висок клас тези дни се отличават масово с Quad HD резолиция. С такава могат да се похвалят моделите Galaxy S7, LG G5 и HTC 10. Има няколко смартфона и с 4К-резолюция, като Sony Xperia Z5.

display

Тези високорезолюционни екрани, обаче си имат и недостатък. Те са много ресурсоемки и бързо изтощават живота на батерията.

Камерите на смартфоните

Оптична стабилизация, запис във формат 4К, бързо фокусиране, големи сензори, висококачествени снимки в слабо осветена среда, камери с няколко сензора за по-дълбоки снимки и т.н. Това са само част от предимствата на съвременните камери.

take-photos-with

Според редица специалисти, камерите на смартфоните в момента са при най-високото си ниво в своята еволюция и са в пъти по-добри в сравнение с тези само преди година.

Заоблени дисплеи

Samsung_curved_display_smartphone_01

Заоблините дисплеи бяха въведени бавно, но са все по-често срещани. Първите подобни смартфони дойдоха с представянето на модела Galaxy S6 Edge през изминалата година, регистрирал голям успех. Те също така добавят нови възможности за ползване на интерфейса и предстои да се развиват в бъдеще.

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …