вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Технологии / iPhone започва да изостава зад конкурентите си

iPhone започва да изостава зад конкурентите си

Когато Стив Джобс представи първия iPhone през януари на 2007-ма година, той прави смелата прогноза, че смартфонът е с пет години преди времето си. Това е едно от малкото неща, в които гениалният Джобс греши сериозно.

Девет години по-късно, все още устройството е сред най-добрите на пазара, но определено вече среща много сериозна конкуренция.

Това са най-добрите достъпни смартфони

През този месец, основният конкурент на щатския производител – в лицето на южнокорейската компания Samsung, представи модела си Galaxy Note 7, който в много отношение бие популярния iPhone и може би е най-добрия смартфон на пазара в момента.

iphone-7-apple-rumors-leaks-specs-camera

Той се отличава с по-добър дизайн, съчетава в себе си повече неща, от които се интересуват потребителите – като водоустойчивост и безжично зареждане. В допълнение идва с повече вътрешна памет, която потребителите биха могли да използват.

Или казано по друг начин, летвата пред новия и дългоочакван iPhone е вдигната много високо. От Apple трябва да представят много добър продукт в лицето на седмата версия на популярния си смартфон, за да отговорят на конкуренцията си.

Традиционно щатският производител подобрява единствено процесора и камерата си, като прави малко по отношение на останалите технически параметри на устройството си.

Това води до намаляване на преднината в продажбите на iPhone на пазара на смартфоните от най-висок клас. Продуктът на щатската компания обаче, все още има едно основно преимущество пред конкурентите си. И то е операционната система iOS, която никой друг не може да притежава.

Това е единствената операционна система, която гарантира, че потребителите ще получават поддръжка на устройствата си през следващите години. За сравнение потребителите на по-стари версии на Android, често нямат достъп до най-новите версии на операционните системи.

Друг проблем е свързани със сигурността. Когато бъде открит пропуск в операционната система, Apple реагира много по-бързо в сравнение с останалите производители.

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *