неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Технологии / Как са разпределени продажбите на смартфони през второто тримесечие

Как са разпределени продажбите на смартфони през второто тримесечие

Компанията TrendForce оповести данните за продажбите на смартфони за второто тримесечие на годината. Съгласно тях Huawei е най-големият продавач на смартфони в Китай, с дял от близо 21% от продабжите, докато Samsung запазва глобалната си доминация.

Седемте най-вдъхновяващи личности в технологичния свят в момента

На второ и трето място в Китай са Oppo и vivo с дялове съответно от 12.7 и 10.6%. Топ пет се попълва от Lenovo и Xiaomi с дялове от около 10%.

смартфони

„Общото производство на китайските марки през второто тримесечие е достигнало 139 милиона броя, или повишение от 13.8% на тримесечна база“, коментира Аврил Ву от TrendForce. „За второ поредно тримесечие, сумарното производство на китайските производители е по-голямо от това на водещите две марки в световен мащаб в лицето на Samsung и Apple.“ се казва още в доклада.

В световен мащаб доминацията е на Samsung, с дял близо една трета от световните продажби. Apple е на далечната втора позиция с 15.1% пазарен дял.

През второто тримесечие Samsung е продал 77 милиона смартфона, спрямо 48 милиона, продажби за Apple.

В световен мащаб, топ-пет на водещите компании по продажби се попълва от Huawei, Oppo, и LG, с дялове от 9.2%, 5.6%, и 5.4% съответно.

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *