събота , януари 20 2018
Начална Страница / Технологии / Samsung Galaxy S7 vs HTC 10, кой е по-добър?

Samsung Galaxy S7 vs HTC 10, кой е по-добър?

Моделът HTC 10 вече е официално представен и може да бъде сравняван с обявения преди това за най-добър смартфон на пазара в момента Samsung Galaxy S7, от изданието Consumer Report.

От HTC са си свършили изключително добре работата при новото устройство. Дали това обаче е достатъчно, за да бие модела на Samsung и да отнеме приза му „най-добър“на пазара? Отговорът на този въпрос дават от изданието BGR с детайлно сравняване на ключовите характеристики на двете Android-устройства.

545

Производителност

Това е една от най-лесните за сравняване характеристики. Тук побидител с много, след теста на Antutu, е моделът на HTC. Той събира над 145 000 точки от теста, спрямо 136 000 средно за модела на Samsung. Резултатът го прави най-производителният смартфон на пазара в момента.

Разбира се реалното ползване на двете устройства се извършва по далеч по различен начин и потребителите най-вероятно няма да забележат чак такава разлика в устройствата.

Батерия

Животът на батерията е друга съществена черта на един смартфон, която може да натежи върху решението на потребителите кого да предпочетат. Тук отново победата е за модела на HTC.

батерия смартфон

От HTC твърдят, че устройството им може да издържи „нормално“ ползване до два дни с едно зареждане. Капацитетът от 3000 mAh на батерията е само едната страна на монетата. Компанията е направила няколко софтуерни подобрения за удължаване на ползването на устройството. Например устройството е „забележително“ ефективно в състояние на покой.

Камерата

Тестването на двете камери също не е особено трудно, като тук победата отива за Samsung. Смартфонът прави по-добри снимки в по-слабо осветена среда, което се вижда лесно. При добре осветена среда обаче, разликата между двете камери е минимална, макар и отново в полза на южнокорейският производител.

Дисплеят

Почти всичко, което правите със смартфона си включва гледане на дисплея. Затова той също може да е критичен по отношение на избора между двете устройства.

s7-edge-front-4

И двата модела, които сравняваме, се отличават с дисплей с резолюция 2К, или QHD. Тук разграничаването се прави, благодарение на Super AMOLED панела на Samsung, който е от по-висок клас. В сравнение със Super LCD-дисплеята на HTC, черните цветове са по-дълбоки при S7, като цветовете са по-ярки, според изданието BGR.

Дизайнът

По отношение на дизайна, преценката е най-трудна, защото тя зависи от специфичните потребителски вкусове.

До 2015-та година моделите на Samsung не можеха дори да се конкурират с тези на HTC по отношение на дизайна и качеството на материалите. Те бяха направени от пластмаса и изглеждаха „евтини“ сравнение с HTC.

Това обаче се промени с предходните модели Galaxy S6 и Galaxy S6 edge, изработени изцяло от стъкло и метал. През тази година новите модели продължиха с изчистването на дизайна и резултатите са много добри.

Междувременно смартфоните на HTC залагат на един и същ дизайн при последните четири поколения заради това, че той е много добре възприеман от потребителите.

Така, че всеки сам за себе си трябва да определи, кой е печелившия тук по отношение на дизайна.

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …