четвъртък , декември 8 2016
Начална Страница / Технологии / Samsung Galaxy S7 vs HTC 10, кой е по-добър?

Samsung Galaxy S7 vs HTC 10, кой е по-добър?

Моделът HTC 10 вече е официално представен и може да бъде сравняван с обявения преди това за най-добър смартфон на пазара в момента Samsung Galaxy S7, от изданието Consumer Report.

От HTC са си свършили изключително добре работата при новото устройство. Дали това обаче е достатъчно, за да бие модела на Samsung и да отнеме приза му „най-добър“на пазара? Отговорът на този въпрос дават от изданието BGR с детайлно сравняване на ключовите характеристики на двете Android-устройства.

545

Производителност

Това е една от най-лесните за сравняване характеристики. Тук побидител с много, след теста на Antutu, е моделът на HTC. Той събира над 145 000 точки от теста, спрямо 136 000 средно за модела на Samsung. Резултатът го прави най-производителният смартфон на пазара в момента.

Разбира се реалното ползване на двете устройства се извършва по далеч по различен начин и потребителите най-вероятно няма да забележат чак такава разлика в устройствата.

Батерия

Животът на батерията е друга съществена черта на един смартфон, която може да натежи върху решението на потребителите кого да предпочетат. Тук отново победата е за модела на HTC.

батерия смартфон

От HTC твърдят, че устройството им може да издържи „нормално“ ползване до два дни с едно зареждане. Капацитетът от 3000 mAh на батерията е само едната страна на монетата. Компанията е направила няколко софтуерни подобрения за удължаване на ползването на устройството. Например устройството е „забележително“ ефективно в състояние на покой.

Камерата

Тестването на двете камери също не е особено трудно, като тук победата отива за Samsung. Смартфонът прави по-добри снимки в по-слабо осветена среда, което се вижда лесно. При добре осветена среда обаче, разликата между двете камери е минимална, макар и отново в полза на южнокорейският производител.

Дисплеят

Почти всичко, което правите със смартфона си включва гледане на дисплея. Затова той също може да е критичен по отношение на избора между двете устройства.

s7-edge-front-4

И двата модела, които сравняваме, се отличават с дисплей с резолюция 2К, или QHD. Тук разграничаването се прави, благодарение на Super AMOLED панела на Samsung, който е от по-висок клас. В сравнение със Super LCD-дисплеята на HTC, черните цветове са по-дълбоки при S7, като цветовете са по-ярки, според изданието BGR.

Дизайнът

По отношение на дизайна, преценката е най-трудна, защото тя зависи от специфичните потребителски вкусове.

До 2015-та година моделите на Samsung не можеха дори да се конкурират с тези на HTC по отношение на дизайна и качеството на материалите. Те бяха направени от пластмаса и изглеждаха „евтини“ сравнение с HTC.

Това обаче се промени с предходните модели Galaxy S6 и Galaxy S6 edge, изработени изцяло от стъкло и метал. През тази година новите модели продължиха с изчистването на дизайна и резултатите са много добри.

Междувременно смартфоните на HTC залагат на един и същ дизайн при последните четири поколения заради това, че той е много добре възприеман от потребителите.

Така, че всеки сам за себе си трябва да определи, кой е печелившия тук по отношение на дизайна.

Провери също

zuk edge

Всичко известно за новия ZUK Edge на Lenovo

Благодарение на китайския регулатор TENAA, станаха известни новите характеристики на модела на Lenovo – ZUK …