неделя , август 20 2017
Начална Страница / Технологии / Шест прости начина да удължите живота на смартфона си?

Шест прости начина да удължите живота на смартфона си?

Лятото е тук, а в сезона на отпуските е много вероятно да ползвате максимално умните си устройства. В тази насока, въпросът с издръжливостта на батерията на вашия мобилен телефон, ще е по-критичен отвсякога, защото на плажа няма къде да го заредите.

Митове свързани с батериите на смартфона и техния живот

Ето шест прости начина как да удължите живота на батериите си:

1. Нагласете яркостта на устройството си и времето за изключване на екрана

дисплей смартфон

Намаляване на яркостта на екрана е един от най-добрите начини, да пестите живота на батерията си. Съвременните дисплеи с висока резолюция, са един от факторите, които в най-голяма степен хабят батерията.

Специалистите коментират, че зрението ви ще се настрои към новата яркост на екрана много бързо. В допълнение намалете интервала, в който дисплея се изключва, веднъж след като е бил активиран.

2. Ограничете безжичните възможности

wifi

Ако не ги ползвате в момента, ограничете функции като GPS, Bluetooth, NFC и Wi-Fi. Те са в настройките на устройството и също са сериозни консуматори на енергия.

В допълнение, ако искате по-бързо да заредите смартфона си, включвайте го в самолетен режим, докато го зареждате. Така автоматично ще елиминирате всички възможности за изтичане на заряд, докато се зарежда.

3. Изключете известията

известия

Можете да удължите живота си, като изключите, или поне ограничите нотификациите от приложения, които рядко ползвате. За да получава тези известия смартфонът ви трябва да е непрекъснато свързан със сърварите на различни приложения, което изтощава батерията.

4. Ограничете приложенията

приложения

Приложенията са едни от най-големите консуматори на заряд. Приложения като Facebook, или Google Maps, са изключително енергоемки, така че гледайте да ги изключвате, когато не ги ползвате.

В допълнение може да деинсталирате всички приложения, които не ползвате, или поне да им спрете достъпът до ресурсите на смартфона ви. Много е възможно голяма част от тях да ползват и изтощават сериозно батерията ви, без дори да подозирате.

5. Включете режим за „пестене на енергия“

пестене на енергия

Много от съвременните устройства имат подобна функция. Тя е за случаите, когато ви е останала малко батерия, а нямате зарядно във вас. Този режим превключва дисплея към черно-бял режим и изключва всички приложения които не са критични, а ползват сериозни ресурси.

6. Дръжте допълнителна батерия във вас

допълнителна батерия

Най-лесният начин да удължите живота на батерията си е, като винаги държите във вас допълнително зарядно устройство. Такива има под много и най-различни форми, вариращи от калъф, до банка за зареждане на батерията ви, или просто още една батерия (ако е заменяема).

Провери също

ноут 5

Най- най- най-… при смартфоните

Ако ви се налага да си купите смартфон, то е много вероятно да сте раздесеторен, …